Κομισιόν: Στόχος η συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο μέχρι το Eurogroup της 7ης Απριλίου

Παρά τη “σημαντική πρόοδο” στις διεργασίες μεταξύ θεσμών και κυβέρνησης, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στρέφει την προσοχή της στο Eurogroup της 7ης Απριλίου, δίχως, ωστόσο να υπάρχει κάποια σαφής ένδειξη για επίτευξη τελικής συμφωνίας σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε στην συνέντευξη Τύπου, ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς, μετά την ολοκλήρωση των διεργασιών στις Βρυξέλλες έχει σημειωθεί “σημαντική πρόοδος σε τομείς κλειδιά” ανάμεσα στις δυο πλευρές, ενώ συμπλήρωσε πως οι συζητήσεις αναμένεται να συνεχιστούν από τα κεντρικά γραφεία των θεσμών.

Ο κ. Σχοινάς δεν παρέλειψε να υπενθυμίσει και τη δήλωση του Ζαν Κλόντ Γιούνκερ από τη Ρώμη, πως η ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης το συντομότερο απαιτεί αμοιβαία εργασία από όλες τις πλευρές, ενώ ολοκληρώνοντας σημείωσε ότι για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή το ραντεβού τώρα είναι το Eurogroup της 7ης Απριλίου, όπου «ιδεατά ως τότε θα έχουμε μια συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο».

Ερωτηθείς αν ο πρόεδρος Γιούνκερ έβαλε ημερομηνία στο στόχο για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης επειδή φοβάται τυχόν νέες καθυστερήσεις, ο Μαργαρίτης Σχοινάς υπογράμμισε πως «ο πρόεδρος δεν λέει τίποτα στην τύχη, όταν μιλάει ζυγίζει κάθε του λέξη. Όταν ο πρόεδρος μιλάει εμείς εδώ σιωπούμε».