Τη δεύτερη ακριβότερη βενζίνη στην Ευρώπη έχει η Ελλάδα

Τη δεύτερη θέση πανευρωπαϊκά καταλαμβάνει η Ελλάδα στο κόστος βενζίνης.

Τα νεότερα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δίνουν την τιμή της βενζίνης στα 1,565 ευρώ ανά λίτρο στην Ολλανδία, στα 1,548 ευρώ ανά λίτρο στην Ελλάδα και στα 1,547 ευρώ ανά λίτρο στην Ιταλία, με τον μέσο όρο της ευρωζώνης να διαμορφώνεται στα 1,419 ευρώ ανά λίτρο.

Η κατάσταση δεν αναμένεται να βελτιωθεί καθώς όλα δείχνουν ότι έχουμε μπει σε μια ανοδική πορεία του πετρελαίου λόγω φόρων και διεθνών τιμών.

Μέχρι πρόσφατα η χώρα μας βρισκόταν στην τρίτη θέση του Oil Bulletin (Ευρωπαϊκή Επιτροπή) έχοντας την ακριβότερη βενζίνη πίσω από την Ολλανδία και την Ιταλία. Πλέον όμως προσπέρασε και τη γείτονα χώρα και βρέθηκε στη δεύτερη θέση, σύμφωνα με τα Νέα.

Σε επίπεδο κυβέρνησης, στελέχη της επιμένουν ότι δεν φταίνε οι φόροι για την εκτίναξη των τιμών στα καύσιμα, αλλά η άνοδος των διεθνών τιμών και η πτώση του ευρώ έναντι του δολαρίου.

Στις αγορές πληθαίνουν οι εκτιμήσεις ότι η πολιτική Τραμπ μπορεί να επηρεάσει ανοδικά τις τιμές, κάτι που ήδη συμβαίνει μετά τη συμφωνία του ΟΠΕΚ για συγκράτηση της παραγωγής.