Ποινή φυλάκισης έως 5 έτη για τους 7 νεοσύλλεκτους που σχημάτισαν τον αλβανικό αετό

Με εντολή του υπουργού Εθνικής Αμύνης Πάνου Καμμένου παραπέμπονται στον στρατιωτικό εισαγγελέα Ιωαννίνων οι επτά νεοσύλλεκτοι αλβανικής καταγωγής που σχημάτισαν με τα χέρια τους τον αλβανικό αετό. Οι κατηγορίες που πρόκειται να αντιμετωπίσουν οι επτά νεοσύλλεκτοι είναι εκείνη της προσβολής στρατού, σε βαθμό πλημμελήματος και η οποία προβλέπει ποινή φυλάκισης έως 5 έτη. Οι επτά νεοσύλλεκτοι φωτογραφήθηκαν με λαθραίο κινητό που πέρασαν παράνομα στο στρατόπεδο Μεσολογγίου  όπου σχημάτισαν με τα χέρια τους τον αλβανικό αετό, το κατεξοχήν σύμβολο του αλβανικού αλυτρωτικού, επεκτατικού μεγαλοϊδεατισμού.

Οι νεοσύλλεκτοι στρατιώτες οι οποίοι δεν έχουν ορκιστεί ακόμη (είναι προγραμματισμένο για τις 2 Φεβρουαρίου), θα υπηρετήσουν σε διαφορετικά στρατόπεδα, προκειμένου να αποτραπεί η εκδήλωση παρόμοιων περιστατικών καθώς επίσης και η δημιουργία επικίνδυνων θυλάκων εντός Ελλάδας που θα προπαγανίζουν υπέρ απαράδεκτων εδαφικών διεκδικήσεων εκ μέρους της Αλβανίας.

Καμμένος: Υπάρχει σχέδιο αναβίωσης του αλβανικού εθνικισμού

Για ένα ευρύτερο σχέδιο αναβίωσης του αλβανικού εθνικισμού έκανε λόγο ο υπουργός Εθνικής Αμύνης Πάνος Καμμένος σχολιάζοντας το πρόσφατο περιστατικό με τη φωτογραφία των επτά νεοσύλλεκτων να σχηματίζουν με τα χέρια τους τον «Αλβανικό Αετό», στο κέντρο εκπαίδευσης στο Μεσολόγγι.

%ce%bd%ce%b5%ce%bf%cf%83%cf%8d%ce%bb%ce%bb%ce%b5%ce%ba%cf%84%ce%bf%ce%b9-%ce%b1%ce%bb%ce%b2%ce%b1%ce%bd%ce%b9%ce%ba%cf%8c%cf%82-%ce%b1%ce%b5%cf%84%cf%8c%cf%82

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο κ. Καμμένος δήλωσε με κατηγορηματικό τρόπο ότι τέτοιου είδους φαινόμενα δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτά στις Ένοπλες Δυνάμεις, ανέφερε ότι για το συγκεκριμένο θέμα έχει διαταχθεί λεπτομερής έρευνα και ζήτησε να επιβληθούν οι αυστηρότερες ποινές στους νεοσύλλεκτους.

Παράλληλα ξεκαθάρισε πως οι ποινές θα επιβληθούν βάσει του στρατιωτικού κώδικα και υπενθύμισε τη στάση του ότι επί πρωθυπουργίας Σημίτη, διαμαρτυρόταν για τις αθρόες ελληνοποιήσεις Αλβανών, χωρίς ουσιαστικό έλεγχο και μόνο για ψηφοθηρικούς λόγους.

Καταλήγοντας, ο κ. Καμμένος τόνισε ότι όποιος δεν αισθάνεται Έλληνας, καλό θα ήταν να γυρίσει πίσω στην πατρίδα του.