Ποιοι επαγγελματίες υποχρεούνται να έχουν μηχάνημα POS μέχρι το καλοκαίρι

Το σύνολο των επαγγελματιών με ορισμένες ωστόσο εξαιρέσεις θα υποχρεωθούν να έχουν μηχανήματα POS στα καταστήματά τους. Στους στόχους του υπουργείου Οικονομικών είναι ορισμένες επαγγελματικές ομάδες τις οποίες χαρακτηρίζει «υψηλού κινδύνου» – συμπεριλαμβανομένων ηλεκτρολόγων, υδραυλικών, ιδιοκτητών εστιατορίων και άλλων κλάδων ελευθέρων επαγγελματιών –  να εγκαταστήσουν έως το καλοκαίρι τις συσκευές POS προκειμένου να δέχονται ηλεκτρονικές πληρωμές.

Μέχρι τα τέλη του έτους πρόκειται να προστεθεί ακόμη μια ομάδα επαγγελματιών ενώ μέχρι το τέλος του 2018 αναμένεται να προστεθεί ακόμη μία. Στις προθέσεις του ΥΠΟΙΚ είναι εξαιρεθούν από την υποχρέωση να δέχονται κάρτες τα σημεία πώλησης καπνού, τα μικρά παντοπωλεία, τα περίπτερα, όπως αποκάλυψε η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου, σε συνέντευξή της στην κρατική τηλεόραση.

Σε ό,τι αφορά τα μηχανήματα POS η κ. Παπανάτσιου ανακοίνωσε ότι στο επόμενο χρονικό διάστημα θα εκδοθεί η απόφαση με την οποία θα καθορίζονται οι ομάδες επαγγελματιών που πρέπει να έχουν υποχρεωτικά μηχάνημα υποδοχής ηλεκτρονικών καρτών πληρωμών.