Την Ασία "έβαλαν στο μάτι" τα Mc Donalds - Ανοίγουν 1.500 νέα καταστήματα

Σε ένα τεράστιο άνοιγμα προχωρά η αλυσίδα εστιατορίων ΜακΝτόναλντς, καθώς σκοπεύει να ανοίξει 1.500 νέα παραρτήματα σε όλη την Ασία.

Φαίνεται ότι η αχανής ήπειρος αποτελεί το ιδανικό έδαφος για μια τέτοια επένδυση, όπου η πασίγνωστη επιχείριση στοχεύει κατά κύριο λόγο τις αγορές της Νότιας Κορέας και του Χονγκ Κονγκ, καθώς θεωρούνται οι πλέον αναπτυσσόμενες.

Η εταιρεία έχει βάλει το σχέδιό της ήδη σε εφαρμογή μια και βρίσκεται σε αναζήτηση οικονομικών συνεργατών ώστε να αναθέσει πρωτοβουλίες σε ντόπιους διευθυντές, οι οποίοι γνωρίζουν τις ιδιομορφίες της αγοράς.

Η απόφαση για επενδύσεις στην Ασία ελήφθη μετά από τα αποτελέσματα των επιδόσεων της περυσινής σεζόν. Ο αριθμός των γευμάτων που δόθηκαν ήταν αρκετά μικρότερος σε σχέση με προηγούμενες χρονιές. Η προβολή της στην Ασία, εικάζεται πως θα επαναφέρει ή και θα αυξήσει τον αριθμό των γευμάτων, ώστε να καλύψει τις απώλειες της πτώσης.

Η ΜακΝτόναλντς διαθέτει ήδη 2.800 εστιατόρια στην Κίνα, τη Νότια Κορέα και το Χονγκ Κονγκ, τα οποία στη συντριπτική τους πλειοψηφία ανήκουν στην ίδια την εταιρεία. Το πλάνο προβλέπει επέκταση με το σύστημα του franchising, ώστε να μην επιβαρυνθεί περαιτέρω σε οικονομικό επίπεδο.