Τρ. Αλεξιάδης: Εντός της ημέρας οι αποφάσεις για τον ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση

Μέσα στην ημέρα θα ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις για το θέμα του ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση, όπως δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα FM» ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης.

Σύμφωνα με τον κ. Αλεξιάδη, οι εισηγήσεις που υπάρχουν είναι να δοθεί μια παράταση δύο μηνών, για να μπορέσει να αποφασιστεί από την νέα κυβέρνηση το τι θα γίνει και υπογράμμισε ότι «δεν υπάρχει απόφαση αυτή τη στιγμή, είναι κάτι που μας απασχολεί και σε αυτό το μέτρο υπάρχει μια διακομματική συναίνεση, όποτε θα πρέπει μέσα στην ημέρα σήμερα να δώσουμε απάντηση».

Σε ό,τι αφορά τον ΕΝΦΙΑ, ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών σημείωσε ότι για το 2016 υπάρχει δέσμευση για δύο πράγματα και συγκεκριμένα για το ύψος του φόρου στα 2,65 δισ ευρώ και τον συσχετισμό των αντικειμενικών τιμών με τις τιμές της αγοράς και πρόσθεσε ότι «δεν έχουμε δεσμευτεί σε τίποτα άλλο. Άρα, μπορούμε να σχεδιάσουμε έναν φόρο στην περιουσία, ο οποίος μπορεί να είναι δίκαιος και αναλογικός».

Αναφερόμενους στους φοροελέγχους διαμήνυσε ότι «δεν πρόκειται να μας εμποδίσει ο τσαμπουκάς οποιουδήποτε να υποστεί τον έλεγχο» και τόνισε πως «όποιος το έκανε ξεκίνησε τις καλύτερες σχέσεις με την εφορία».