Με καθυστέρηση αρχίζει το Eurogroup - Τέλειωσε, χωρίς δηλώσεις, και το Euro Working Group

Χωρίς δηλώσεις και σε μικρό, σχετικά, χρονικό διάστημα ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 8 το βράδυ ώρα Ελλάδας, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, η συνεδρίαση του Euro Working Group προκειμένου να προετοιμαστεί σε τεχνικό επίπεδο η συνεδρίαση του Eurogroup. Εντούτοις, είναι προφανές ότι η συζήτησή τους  βρίσκεται σε άμεση εξάρτηση από αυτήν στο υψηλότερο πολιτικό επίπεδο ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και στους επικεφαλής των δανειστών, την Διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, του Διοικητή της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Μετά το τέλος της τετραμερούς, κατά τη διάρκεια της οποίας, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Γιούνκερ είχε παράλληλα κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ συνεχιζόταν η συζήτηση μεταξύ των δανειστών, ελληνικές πηγές υποστήριζαν ότι Αλέξης Τσίπρας θα επιδιώξει να συνεχιστεί ο διάλογος σε υψηλό πολιτικό επίπεδο, παράλληλα με το τεχνικό, και αύριο, ημέρα της Συνόδου Κορυφής.

Ταυτόχρονα, και ενώ από το ελληνικό Υπουργείο Οικονομικών διαψευδόταν ότι ο Γιάνης Βαρουφάκης «απείλησε» τον Πρωθυπουργό ότι θα φύγει από τις Βρυξέλλες μετά από το νέο πακέτο μέτρων που πρότειναν οι δανειστές, Ευρωπαίοι αξιωματούχοι δήλωναν στο Reuters ότι παραμένει «αβέβαιο» το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων.