"Reuters": Γεωπολιτικά ρίσκα φοβούνται οι ΗΠΑ από μη συμφωνία Ελλάδας - δανειστών

Οι ΗΠΑ θα πιέσουν τους Ευρωπαίους εταίρους της στην Ομάδα των Επτά – που ξεκινά σήμερα τις εργασίες της στην Δρέσδη – για επίσπευση της συμφωνίας με την Ελλάδα, σύμφωνα με το πρακτορείο Ria – Novosti που επικαλείται το “Ρόιτερ”.

Αν και η Ελλάδα δεν βρίσκεται στην επίσημη ατζέντα των G7, ωστόσο είναι βέβαιο ότι θα συζητηθεί στο περιθώριο. “Περιμένω οι Αμερικανοί να πιέσουν τους Ευρωπαίους για την Ελλάδα. Οι Αμερικανοί υπογραμμίζουν τα γεωπολιτικά ρίσκα και λένε ότι πρέπει να βρούμε λύση, ότι δεν μπορούμε, λόγω της Ελλάδας, να ρισκάρουμε την ευρωζώνη και την ίδια την ΕΕ” λέει στο “Ρόιτερ” πηγή στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, τα γεωπολιτικά ρίσκα περιλαμβάνουν και την πιθανότητα η Ελλάδα να στραφεί στη Ρωσία για βοήθεια.

“Αν η Ελλάδα απευθυνθεί στη Ρωσία και η Μόσχα ανταποκριθεί, τότε η Ρωσία θα αποκτήσει μεγάλη επιρροή στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ” εκτιμά ο συνομιλητής του πρακτορείου.

Πρόσθεσε όμως ότι αυτή η εκδοχή έχει λίγες πιθανότητες δεδομένου ότι η Ρωσία αντιμετωπίζει τα δικά της οικονομικά προβλήματα.

Επιπλέον, στα γεωπολιτικά ρίσκα από τη μη επίτευξη συμφωνίας, η πηγή του “Ρόιτερ” αναφέρει και την ανάπτυξη στην Ελλάδα ριζοσπαστικών κινημάτων, ανάλογων των εξτρεμιστικών ομάδων στη Μέση Ανατολή!