Δεν υπάρχει τρίτο πρόγραμμα για την Ελλάδα, δηλώνει ο Γ. Ντάισελμπλουμ

Ξεκάθαρος ότι δεν βλέπει ένα τρίτο πρόγραμμα για την Ελλάδα εμφανίστηκε ο Πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά σήμερα σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ολλανδική ενημερωτική ιστοσελίδα Volkskrant.

Όπως ξεκαθάρισε ο κ. Ντάισελμπλουμ, το θέμα ενός Grexit δεν συζητήθηκε στην τελευταία συνεδρίαση των Υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης στη Ρίγα της Λετονίας, την περασμένη Παρασκευή, ωστόσο ανέφερε ότι η Ευρωομάδα «γίνεται ολοένα και πιο απαισιόδοξη» για τη διάσωση της Ελλάδας υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι οι ανησυχίες για τους Έλληνες, «αυξάνονται καθημερινά».

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη χθεσινή τηλεφωνική επικοινωνία του κ. Ντάισελμπλουμ με τον Έλληνα Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα έγινε μια προσπάθεια, σύμφωνα με δημοσιεύματα, να παρακάμψει τον Γιάνη Βαρουφάκη και να μπει ένα τέλος στο αδιέξοδο των διαπραγματεύσεων της ελληνικής κυβέρνησης και των πιστωτών της. Χαρακτηριστικό είναι το δημοσίευμα των Financial Times που αναφέρουν πως ο επικεφαλής του Eurogroup τηλεφώνησε στον κ. Τσίπρα και από τη Ρίγα, προκειμένου να μειώσει την ένταση μεταξύ των ΥΠΟΙΚ της Ευρωζώνης, μετά το Eurogroup της Παρασκευής.