Η μάχη της μεσημεριανής ζώνης

Πέμπτη χθες και η μονομαχία ανάμεσα στις δυο ψυχαγωγικές απογευματινές εκπομπές της ζώνης 16:00-16:00, βρήκε στην πρώτη θέση την Κατερίνα Καινούργιου με την ομάδα της, αφήνοντας πίσω με μεγάλη διαφορά το Spata Live στο δυναμικό κοινό.

Συγκεκριμένα χθες, ο μέσος όρος που σημείωσε ο Δημήτρης και η Μαίρη, στο γενικό σύνολο ήταν 8,7%, ενώ ο μέσος όρος της εκπομπής στο δυναμικό κοινό ήταν μόλις 8,6%.

Στο στρατόπεδο του Alpha, η Κατερίνα, έκανε μέσο όρο στο γενικό σύνολο 9,3%, ενώ ο μέσος όρος στο δυναμικό κοινό 15-44 ήταν 14,6%.

Όπως προκύπτει από τους πίνακες της Nielsen,που επικαλείται το toratora.gr,  η διαφορά ανάμεσα στις δυο εκπομπές στο δυναμικό κοινό είναι 6 μονάδες,υπέρ του Λόγω Tivis.

Αν αναλογιστεί κανείς πως το Spata Live, βρίσκεται στον τηλεοπτικό αέρα μόλις μια εβδομάδα, παρατηρούμε πως μέσα σε τέσσερις μέρες έχασε τη δυναμική της πρεμιέρας, που μπορεί να μην ήταν θεαματική, ωστόσο, τα νούμερα ήταν ικανοποιητικά. Η εκπομπή είναι σαφές πως είναι καλά δουλεμένη και με πολλές ενότητες, όμως καθώς φαίνεται δε κερδίζει το ενδιαφέρον του κοινού.

Το Λόγω Tivis, από την άλλη που πολλοί βιάστηκαν να θάψουν, και έκαναν λόγο για τα χαμηλά νούμερα, τις τελευταίες μέρες δείχνει να κερδίζει δειλά -δειλά ποσοστά τηλεθέασης.

Άγνωστο το μέλλον των δυο εκπομπών, αφού εχθρός του κακού είναι το χειρότερο. Η απογευματινή ζώνη είναι απαιτητική και σίγουρα οι δυο “αντίπαλοι” πρέπει να κουραστούν για να βρουν τα πατήματα τους και τα χαμένα νούμερα τηλεθέασης.

Ωστόσο, μεγάλος νικητής της  χθεσινής τηλεοπτικής αναμέτρησης, είναι ο Άκης Πετρετζίκης,ο οποίος με τη μαγειρική εκπομπή του και παίζοντας απέναντι στην Κατερίνα και τον Δημήτρη χθες έκανε μέσο όρο στο γενικό σύνολο 17,5%, ενώ ο μέσος όρος της εκπομπής στο δυναμικό κοινό 15-44 ήταν 16,2%. Και μπορεί σαν τηλεοπτικό προϊον να μην είναι άμεσα συγκρίσιμο, ωστόσο,σύμφωνα με τις μετρήσεις κερδίζει στη ζώνη με τεράστια διαφορά, αποδεικνύοντας πως εκείνη την ώρα οι τηλεθεατές επιλέγουν τις κουτάλες…

Κερδισμένη ήταν χθες και η Τατιάνα Στεφανίδου, που πιστή στο τηλεοπτικό προϊόν της κατάφερε χθες να κάνει μέσο όρο στο γενικό σύνολο 13,8%.