Ποια ελληνικά ξενοδοχεία ξεχώρισαν στα Forbes Travel Guide’s 2023 Star Awards

Πριν λίγες ημέρες ανακοινώθηκαν τα 2023 Star Awards από τον Forbes Travel Guide, τον παγκοσμίου φήμης φορέα που επιβραβεύει την αριστεία στη φιλοξενία, αξιολογώντας πολυτελή ξενοδοχεία, εστιατόρια, σπα και υπερατλαντικές κρουαζιέρες.

Το άρωμα Ελλάδας δεν έλειψε από τα αποτελέσματα, με 10 ελληνικά ξενοδοχεία να κατακτούν μια θέση στη λίστα, με τη Μύκονο, τη Σαντορίνη και την Αθήνα, να συγκεντρώνουν τα περισσότερα βραβεία, αλλά και την Κέρκυρα να εκπροσωπεί δυναμικά το Ιόνιο.

Angsana Corfu Resort Spa Infinity Pool

Πιο συγκεκριμένα, το Four Seasons Astir Palace Hotel στην Αθηναϊκή Ριβιέρα, μαζί με το λαξευμένο στο βράχο Andronis Suites στη Σαντορίνη, το Katikies Mykonos σε ένα πανέμορφο σκηνικό πάνω από την παραλία του Αγίου Ιωάννη και τo πολυτελές Katikies Santorini στη διάσημη Οία κέρδισαν ένα νέο Forbes Travel Guide Five Star βραβείο και βρέθηκαν ανάμεσα στα 360 ξενοδοχεία παγκοσμίως που ξεχώρισαν με αυτή την ανώτατη διάκριση.

Στην κατηγορία 4 αστέρων, η Σαντορίνη ξεχωρίζει και πάλι με τα Grace Hotel και Santorini Secret Suites and Spa, ενώ η δεκάδα συμπληρώνεται με το Angsana Corfu Resort & Spa στην Κέρκυρα, το Kouros Hotel & Suites της Μυκόνου, το Hotel Grande Bretagne και το King George a Luxury Collection Hotel στην Αθήνα.

Να σημειώσουμε ότι ο Forbes Travel Guide δημιουργήθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες το 1958 ως Mobil Guide και αποτελεί τον παλαιότερο ταξιδιωτικό οδηγό της χώρας. Οι αξιολογήσεις γίνονται από επιθεωρητές οι οποίοι επισκέπτονται incognito τα ξενοδοχεία, εστιατόρια, κρουαζιερόπλοια και σπα, προκειμένου να διαπιστώσουν αν ανταποκρίνονται στα περίπου 900 στάνταρ που υπάρχουν, από τη διακόσμηση, μέχρι την ποιότητα ύπνου.

Four Seasons

«Το ταξίδι βρίσκεται στην προνομιακή θέση να μπορεί να αναπτύσσεται διαρκώς καθώς οι άνθρωποι δίνουν προτεραιότητα στις αυθεντικές προσωποποιημένες εμπειρίες», αναφέρει η Amanda Frasier, Πρόεδρος των Ratings του Forbes Travel Guide. «Τα ξενοδοχεία, οι υπερατλαντικές κρουαζιέρες, τα εστιατόρια και τα spa που εντάσσονται στη 2023 Star Rating λίστα μας επιδεικνύουν μια εντυπωσιακή δέσμευση στη δημιουργία αξιομνημόνευτων χώρων και εμπειριών που καλλιεργούν τη σύνδεση, τη χαρά και την επαφή με τον τόπο, βιώνοντας κάθε ταξίδι στο έπακρο».

Δείτε όλους τους νικητές εδώ.