Ο Έμινεμ αποκάλυψε πως το 2007 παραλίγο να πεθάνει από τα ναρκωτικά

Σε αποκαλύψεις σχετικά με τις εξαρτήσεις του με τα ναρκωτικά προχώρησε ο γνωστός ράπερ Έμινεμ.

Στην ευχαριστήρια ομιλία του, για την είσοδό του στο «Rock & Roll Hall of Fame», ο Έμινεμ ζήτησε από την κόρη του Χέιλι Τζέιντ Μάδερς, να κλείσει τα αυτιά της και άρχισε να μιλά για τον αγώνα του κατά των ναρκωτικών.

Ο 50χρονος σήμερα καλλιτέχνης, κατά κόσμον Μάρσαλ Μάδερς, σημείωσε μεταξύ άλλων πως όλα πήγαιναν καλά μέχρι που το 2007, όπου πήρε υπερβολική δόση ναρκωτικών. «Συνειδητοποιώ τι τιμή είναι αυτή τη στιγμή να βρίσκομαι εδώ πάνω απόψε και τι προνόμιο είναι να κάνω τη μουσική που αγαπώ», είπε.

«Η μουσική ουσιαστικά μου έσωσε τη ζωή. Θα το κρατήσω όσο πιο ανώδυνο γίνεται. Τραυλίζω και τα λοιπά. Πιθανότατα δεν θα έπρεπε να βρίσκομαι εδώ απόψε για διάφορους λόγους. Παραλίγο να πεθάνω από υπερβολική δόση το 2007, το οποίο ήταν κάπως χάλια», δήλωσε.

Σε αυτό το σημείο μίλησε στην κόρη του λέγοντάς της: «Χέιλι, κλείσε τα αυτιά σου. Γιατί τα ναρκωτικά ήταν πολύ νόστιμα. Νόμιζα ότι είχαμε μια καλή σχέση, αλλά έπρεπε να πάω και να τα γ… όλα. Γαμώτο».

«Και τελικά, έπρεπε πραγματικά να παλέψω για να ξεφύγω και είμαι τόσο ευγνώμων που είμαι σε θέση να είμαι εδώ πάνω και να κάνω χιπ-χιπ μουσική, φίλε, γιατί την αγαπώ τόσο πολύ», είπε.

Για την εξάρτησή του στα ναρκωτικά ο Έμινεμ είχε μιλήσει και σε παλαιότερη συνέντευξή του, λέγοντας πως ξεκίνησε να κάνει χρήση ναρκωτικών το 2002 κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της αυτοβιογραφικής του ταινίας: «Κάναμε 16 ώρες στα γυρίσματα και είχες ένα συγκεκριμένο παράθυρο όπου έπρεπε να κοιμηθείς. Μια μέρα κάποιος μου έδωσε ένα Ambien. Έλεγα: “Το χρειάζομαι αυτό συνέχεια”».

Το 2007 γλίτωσε το θάνατο από υπερβολική δόση και πήρε την απόφαση να αλλάξει τη ζωή του.