«Εμφύλιος» στο παλάτι - Τι απαγορεύει η βασίλισσα Ελισάβετ στον πρίγκιπα Κάρολο να κάνει όταν ανέβει στο θρόνο

«Εμφύλιος» φαίνεται να έχει ξεσπάσει στο Μπάκιγχαμ, καθώς κατηγορηματικά αντίθετη είναι η βασίλισσα Ελισάβετ με τις αλλαγές που σχεδιάζει ο πρίγκιπας Κάρολος να κάνει μόλις αναλάβει τον θρόνο, και συγκεκριμένα με τη μετατροπή του παλατιού σε μουσείο.

Σε δημοσίευμά της η βρετανική Mirror επικαλείται πηγή του παλατιού, σύμφωνα με την οποία το σχέδιο μετατροπής του παλατιού σε μουσείο «δεν θα πραγματοποιηθεί σύντομα», κι όσο στο θρόνο βρίσκεται η Ελισάβετ.

Το παλάτι είναι το μέρος όπου η βασίλισσα μεγάλωσε τα τέσσερα παιδιά της, ασκώντας τα καθήκοντά της εδώ και δεκαετίες. Το 1993 το παλάτι άνοιξε για το κοινό, επιτρέποντας στους επισκέπτες να περιηγηθούν σε συγκεκριμένους χώρους, αλλά όχι στα οικογενειακά διαμερίσματα.

«Δεν την ενδιαφέρει πολύ η συγκεκριμένη ιδέα και πιστεύει φυσικά ότι θα πρέπει να παραμείνει ένα είδος οικογενειακού σπιτιού» τόνισε η πηγή και πρόσθεσε: «Προς το παρόν, ό,τι κι αν διαβάζετε, δεν φαίνεται να μπορεί να υλοποιηθεί σύντομα από τον πρίγκιπα Κάρολο».

Ένας από τους λόγους που ο Κάρολος επιθυμεί να απαλλαγεί από το Μπάκιγχαμ όταν αναλάβει το θρόνο, πιθανολογείται ότι είναι το υψηλό κόστος συντήρησης. Το παλάτι ανακαινίστηκε για τελευταία φορά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και ενώ εγκρίθηκε ανακαίνιση 500 εκατομμυρίων δολαρίων το 2016, αυτή δεν θα ολοκληρωθεί μέχρι το 2027.