Η Μόνικα Μπελούτσι έρχεται τον Σεμπτέμβριο στο Ηρώδειο ως Μαρία Κάλλας

Αν και πέρυσι οι θεατές δεν κατάφεραν να απολάυσουν την παράσταση «Maria Callas: Lettres & Mémoires», καθώς ακυρώθηκε λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, φέτος θα έχουν την ευκαιρία καθώς αυτή θα πραγματοποιηθεί στις 21-22 και 23 Σεπτεμβρίου στο Ηρώδειο, με πρωταγωνίστρια την Ιταλίδα σταρ Μόνικα Μπελούτσι, η οποία θα διαβάσει αδημοσίευτες επιστολές της μεγάλης ντίβας της Όπερας, Μαρία Κάλλας.

Βασισμένη στο βιβλίο του Τομ Βολφ, «Maria by Callas», ο οποίος έχει αναλάβει και τη σκηνοθεσία, η παράσταση αυτή  θα μας ταξιδέψει στην παιδική της ηλικία στη Νέα Υόρκη, στη συνέχεια στα χρόνια του πολέμου στην Αθήνα, στον γάμο της, και φυσικά στη γνωριμία με τον μεγάλο έρωτα της ζωής της Αριστοτέλη Ωνάση.

Η παράσταση αυτή αποτελεί ταξίδι σε μια ζωή γεμάτη δόξα, φήμη, πλούτη, δοκιμασίες, σκάνδαλα και αγώνες ενάντια στους προσωπικούς της δαίμονες.

Θα δούμε τη Μόνικα Μπελούτσι να αφηγείται με τον δικό της τρόπο αδημοσίευτα κείμενα και επιστολές της Ελληνίδας ντίβας της Όπερας. Πρόκειται για 350 αδημοσίευτα γράμματα τα οποία έγραψε η ίδια η Μαρία Κάλλας σε διάστημα 30 χρόνων (1946-1977).

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ???? (@monicabelluccilatest)


Μ. Μπελούτσι: Oταν είμαι στην Ελλάδα νιώθω σαν στο σπίτι μου-Είμαι κόρη δύο πολιτισμών

Η Ιταλίδα σταρ πέρυσι, πριν ξεσπάσει το δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού, είχε βρεθεί στη χώρα μας ενόψει της παράστασης, η οποία τελικά ακυρώθηκε, και είχε μιλήσει και για την εμφάνισή της στο Ηρώδειο.

Η ίδια αναφέρθηκε με ιδιαίτερο θαυμασμό στην Ελληνίδα καλλιτέχνιδα και στην ερώτηση ποια είναι τα κοινά της με τη Μαρία Κάλλας απάντησε: «Η Μαρία Κάλλας ήταν μια μεγάλη ντίβα και τη σέβομαι ως προσωπικότητα και ως καλλιτέχνιδα. Είναι πολύ δύσκολο να συγκριθώ μαζί της. Νομίζω ότι ο Τομ Βολφ (σκηνοθέτης της παράστασης) με επέλεξε επειδή είναι το μεσογειακό κομμάτι μου που με κάνει να του τη θυμίζω».

«Την προσεγγίζω με μεγάλη ταπεινότητα, γιατί τη σέβομαι τόσο», πρόσθεσε. Σύμφωνα με τη Μόνικα Μπελούτσι «η παράσταση αυτή είναι μια μεγάλη ευκαιρία, αλλά και πρόκληση για μένα. Θα είναι μια εξαιρετική συναισθηματική εμπειρία και περιμένω αυτή τη στιγμή, γιατί πιστεύω ότι πρόκειται να συμβεί κάτι μαγικό», επεσήμανε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας μάλιστα στην εκπομπή «Φλερτ» για την αγάπη που αισθάνεται για την χώρα μας, είχε αναφέρει τα εξής: «Λατρεύω την Ελλάδα, όταν είμαι στην Ελλάδα νιώθω σαν στο σπίτι μου. Ισως δεν είναι σύμπτωση που υποδύομαι τη Μαρία Κάλλας που ήταν Ελληνίδα και ίσως είναι στην κουλτούρα μας η όλη σχέση μεταξύ της Ιταλίας και της Ελλάδας, μεταξύ της Ρώμης και της Αθήνας. Νομίζω πως είμαι κόρη αυτών των δύο πολιτισμών».