Πειράζει αν κοιμηθούμε μαζί από το πρώτο ραντεβού;

Βγήκατε, φάγατε, ήπιατε, περάσατε υπέροχα και έπειτα εκείνος σας συνόδευσε μέχρι την πόρτα του σπιτιού σας. Το πρώτο φιλί ήταν μαγικό! Και τώρα; Δεν είστε έτοιμη να τελειώσετε τη βραδιά σας μαζί του, όμως φοβάστε ότι αν του ζητήσετε να ανέβει στο σπίτι σας για ένα ακόμη ποτό, καταστρέφετε τις πιθανότητες αυτή η γνωριμία να εξελιχθεί σε κάτι περισσότερο. Στο κάτω – κάτω, ο… χρυσός κανόνας ορίζει ότι πρέπει να προηγηθούν τουλάχιστον τρία ραντεβού πριν προχωρήσετε στην κρεβατοκάμαρα, έτσι δεν είναι;

Στην πραγματικότητα, κάθε (πιθανό) ζευγάρι έχει τους δικούς του ρυθμούς και μόνο σε αυτούς θα πρέπει να υπακούει. Ωστόσο, τα κοινωνικά στερεότυπα με τα οποία έχουμε μεγαλώσει, συχνά δεν μας επιτρέπουν να λειτουργήσουμε με βάση τις προσωπικές μας επιθυμίες, ενώ ενίοτε ενδέχεται να μην μας επιτρέπουν καν να τις αναγνωρίσουμε. Πώς, λοιπόν, θα ξέρετε αν πρέπει να κάνετε σεξ μαζί του από το πρώτο ραντεβού ή αν είναι προτιμότερο να μεσολαβήσουν μερικές συναντήσεις ακόμη;

Πότε δεν πρέπει να κάνετε σεξ

Ο κυριότερος λόγος να μην προχωρήσετε, είναι το να μην θέλετε να προχωρήσετε. Ακόμη και αν ο ανασταλτικός παράγοντας δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα «τσίμπημα» αμφιβολίας, είναι υπεραρκετός για να αποφασίσετε να πάρετε τον χρόνο σας. Φυσικά, το ίδιο ισχύει και για τις δικές του πιθανές αναστολές. Μπορεί να έχει επικρατήσει το στερεότυπο που θέλει τους άνδρες πάντοτε πρόθυμους για σεξ, όμως ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός και θα πρέπει να σεβόμαστε τις ανάγκες και τις επιθυμίες του. Άλλωστε, αν στην πρώτη σας φορά δεν επικρατεί κοινός ενθουσιασμός, δεν πρόκειται να το απολαύσει κανείς.

Πότε να κάνετε σεξ από το πρώτο ραντεβού

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να πείτε το «ναι» – ή και να το ζητήσετε η ίδια.

Το θέλετε και οι δύο

Αν θέλει… η νύφη και ο γαμπρός, δεν υπάρχει λόγος για αναβολές. Γιατί να αρνείστε στον εαυτό σας κάτι που επιθυμείτε; Απλώς, φροντίστε να λάβετε τα απαραίτητα μέτρα προστασίας!

Η αρχή δεν είναι το ήμισυ του παντός

Τουλάχιστον όχι σε αυτή την περίπτωση. Είτε κάνετε σεξ στο πρώτο ραντεβού είτε στο πέμπτο, οι πιθανότητες η γνωριμία σας να εξελιχθεί σε σχέση δεν αλλάζουν ιδιαίτερα. Άλλωστε πολλές μακροχρόνιες σχέσεις ξεκίνησαν ως ένα απλό one night stand.

Μπορεί να περάσετε άψογα

Σίγουρα η καλή επικοινωνία αυξάνει και τις πιθανότητες για καλό σεξ, όμως καμιά φορά η χημεία αποδεικνύεται παντοδύναμη από την πρώτη στιγμή. Ακόμη και αν συνειδητοποιήσετε ότι η επαφή σας με το συγκεκριμένο άτομο δεν έχει προοπτικές να εξελιχθεί σε κάτι περισσότερο, γιατί να μην απολαύσετε ένα καυτό βράδυ;

Ή μπορεί να είναι χάλια

Ας ξεκαθαρίσουμε κάτι: Η χημεία δεν είναι κάτι στατικό. Αν προσπαθήσετε και οι δύο, ακόμη και αν τα πράγματα ξεκινήσουν μάλλον απογοητευτικά, δεν αποκλείεται σύντομα η σεξουαλική σας ζωή να γίνει μαγική. Ωστόσο, υπάρχουν και περιπτώσεις οι οποίες είναι εμφανώς καταδικασμένες από την αρχή, είτε λόγω πλήρους ασυμβατότητας είτε λόγω έλλειψης επαρκούς ενδιαφέροντος. Αν συμβαίνει κάτι τέτοιο, όσο νωρίτερα το διαπιστώσετε, τόσο ευκολότερο θα είναι και να απεμπλακείτε.

Θα σας παρεξηγήσει;

Πολλές γυναίκες διστάζουν να προχωρήσουν τόσο γρήγορα στο κρεβάτι, από φόβο πως ο παρτενέρ τους θα τις περάσει για «εύκολες» και δεν θα μπορεί να τις δει «σοβαρά». Ωστόσο, τα ευρήματα αμερικανικής έρευνας έδειξαν ότι το 67% των ανδρών δεν καταλήγουν σε τέτοιου είδους συμπεράσματα. Αν δεν πιστεύετε ότι τα ποσοστά θα ήταν αντίστοιχα στην περίπτωση των Ελλήνων, πιθανότατα μπορείτε να αντιληφθείτε τη στάση του υποψήφιου συντρόφου σας από τις γενικότερες απόψεις του, ιδίως σε ζητήματα φύλου και ισότητας.

Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ως κριτήριο

Από την άλλη, δεν αποκλείεται όντως να σας παρεξηγήσει. Ξέρετε κάτι όμως; Αυτό δεν λέει κάτι για εσάς, λέει όμως πολλά πράγματα για εκείνον. Θα θέλατε στ’ αλήθεια να είστε με κάποιον που έβγαλε αρνητικά συμπεράσματα για εσάς επειδή περάσατε μια νύχτα… μαζί του; Κατά τη γνώμη μας, μια τέτοια αντίληψη είναι επαρκέστατος λόγος για να τον αποχαιρετίσετε και να μην κοιτάξετε ποτέ πίσω σας.

πηγή: www.vita.gr