Ολλανδός θέλει... από 69 ετών να γίνει 49! Μάχη στα δικαστήρια

«Μπορείς να αλλάξεις το όνομά σου. Μπορείς να αλλάξεις το φύλο σου. Γιατί όχι την ηλικία σου;» Τόσο απλό» είναι το ερώτημα Ολλανδού συνταξιούχου,που δίνει μάχη στα δικαστήρια ώστε να αλλάξει νόμιμα την ηλικία του και να ενισχύσει τις πιθανότητες να βρει μία σύντροφο,

Ο Εμίλ Ράτελμπαντ, ηλικίας 69 ετών, θέλει να αλλάξει τα γενέθλιά του από τις 11 Μαρτίου 1949 σε 11 Μαρτίου 1969,

Ένα τοπικό δικαστήριο στην πόλη Αρνεμ, νοτιοανατολικά του Άμστερνταμ, αναμένεται να αποφανθεί επί της υπόθεσης εντός τεσσάρων εβδομάδων.
Ο 69χρονος λέει ότι όταν αναφέρει την ηλικάι του στο Tinder δεν παίρνει απάντηση και πως δεν μπορεί να βρει σύντροφο

Ο 69χρονος λέει ότι όταν αναφέρει την ηλικία του στο Tinder  (site γνωριμιών) δεν παίρνει απάντηση και πως δεν μπορεί να βρει σύντροφο

Η ολλανδική εφημερίδα Algemeen Dagblad ανέφερε ότι το δικαστήριο ήταν σκεπτικό για την υπόθεση, λέγοντας πως δεν υπάρχει νομικός μηχανισμός που να επιτρέπει σε ένα άτομο να αλλάξει την ημερομηνία γέννησής του.

Αλλά ο κος Ράτελμπαντ ισχυρίζεται πως νιώθει ότι υφίσταται διακρίσεις λόγω της ηλικίας του και ότι αυτή επηρεάζει τις πιθανότητες εύρεσης εργασίας και το ποσοστό επιτυχίας  στην εφαρμογή Tinder, που χρησιμοποιείται για να βρει κάποιος σύντροφο.

«Όταν είμαι 69, είμαι περιορισμένος. Αν είμαι 49, τότε μπορώ να αγοράσω ένα καινούριο σπίτι, να οδηγήσω ένα διαφορετικό αυτοκίνητο. Μπορώ να αναλάβω περισσότερη δουλειά» είπε. Όταν μπαίνω στο Tinder και λέω την ηλικία μου, δεν παίρνω καμία απάντηση. Αν λέω πως είμαι 49, με το πρόσωπο που έχω, θα είμαι σε πλεονεκτική θέση».

20 χρόνια νεότερος θέλει να λέει πως είναι ο Εμίλ

Ο Ράτελμπαντ ισχυρίστηκε επίσης πως, σύμφωνα με τους γιατρούς του, έχει το σώμα ενός 45χρονου ενώ περιγράφει τον εαυτό του ως «νεαρό θεό».

Ο συνταξιούχος είπε επίσης πως θα παραιτηθεί από την σύνταξή του αν αλλάξει η ημερομηνία γέννησής του.

Να σημειωθεί πως ο Ράτελμπαντ είναι προσωπικότητα των μέσων ενημέρωσης και εκπαιδευτής στον νευρογλωσσολογικό προγραμματισμό.

Φωτογραφίες: Twitter

Προτεινόμενα για εσάς