Στο πλευρό του Λυμπερόπουλου ο Σπίρτζης κατά της Beat

Με τον Χρήστο Σπρίτζη να στέκεται στο πλευρό του προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ταξί, Θύμιου Λυμπερόπουλου και σε μια αίθουσα όπου δεν έπεφτε καρφίτσα,  συζητήθηκε η αγωγή της Taxibeat (Beat πλέον) σε βάρος του συνδικαλιστή των ταξιτζήδων.

Η εταιρία τον κατηγορεί  ότι με τις δηλώσεις του τη συκοφάντησε και διεκδικεί αποζημίωση ύψους 260.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την ενάγουσα εταιρεία, ο συνδικαλιστής με τους προσβλητικούς χαρακτηρισμούς του αμαύρωσε τη φήμη της εταιρείας, «θέτοντας σε κίνδυνο την εμπορική πίστη, την επαγγελματική υπόσταση και το εμπορικό μας μέλλον, εν γνώση του ότι τα από μέρους του διαδοθέντα ήταν αναληθή».

 Για φοροδιαφυγή

Σύμφωνα με τον κ. Λυμπερόπουλο, η εταιρεία δεν πληρώνει φόρους στην Ελλάδα, κάτι που υποστήριξε και ο υπουργός κ. Σπίρτζης.

«Ένα εξάμηνο πριν την ψήφιση του νέου νόμου, το Μάρτιο του 2018, υπήρξαν ανώνυμες αναφορές στο υπουργείο σε σχέση με τον τρόπο πληρωμής της εταιρείας. Καταγγελλόταν πως οι οδηγοί λάμβαναν χρήματα με εμβάσματα από το εξωτερικό, άρα χρήματα έφευγαν από τη χώρα», υπογράμμισε στην κατάθεσή του ο κ. Σπίρτζης, διευκρινίζοντας, ωστόσο, πως δεν γνωρίζει αν έχουν υπάρξει έλεγχοι των αρμόδιων Αρχών.

«Αναχρονισμός»

Για αναχρονιστικά πρότυπα έκανε λόγο η οικονομική διευθύντρια της Taxibeat, υποστηρίζοντας ότι ο εναγόμενος συνδικαλιστής «θέλει να αφήσει τον κλάδο όπως ήταν πριν από 20 χρόνια».

«Δεν αγκαλιάζει την καινοτομία που φέρνουμε, δεν την αναγνωρίζει», είπε η μάρτυρας, σημειώνοντας ότι όσα έλεγε ο Θ. Λυμπερόπουλος για φοροδιαφυγή είναι αναληθή.

«Τα δημοσιεύματα μας έπληξαν και αναγκαστήκαμε να κινηθούμε δικαστικά. Το τελευταίο τρίμηνο του έτους, λόγω εποχικότητας, είναι το καλύτερο τρίμηνο με 40% αύξηση. Τα αναληθή δημοσιεύματα και ο δημόσιος λογος του Θ. Λυμπερόπουλου που εντάθηκε το Σεπτέμβριο του 2017 είχαν σαν αντίκτυπο να μην υπάρξει η αναμενόμενη αύξηση. Χρειάστηκαν πρόσθετες ενέργειες, όπως η πρόσληψη συμβούλων διαχείρισης και διαφημιστικής καμπάνιας, ύψους 270.000 ευρώ», ανέφερε η μάρτυρας, η οποία τόνισε πως η εταιρεία ελέγχεται τακτικά από τις φορολογικές Αρχές.

 

Προτεινόμενα για εσάς