Άφησαν την Μέι και πήγαν για μπυρίτσα

Ένα sms από τον Πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου,Ξαβιέ Μπετέλ, οδήγησε τον Γάλλο πρόεδρο και την Άνγκελα Μέρκελ, στην πόρτα ενός μπαρ του Βρυξελλών στη γραφική Γκραντ Πλας  για μπύρα και τηγανητές πατάτες. Εκεί και ο Βέλγος Πρωθυπουργός Σαρλ Μισέλ

Αυτό μετά τη βραδινή σύνοδο κορυφής για το Brexit με τη βρετανή πρωθυπουργό Τερέζα Μέι.

Η γερμανίδα καγκελάριος και ο γάλλος πρόεδρος έσφιξαν τα χέρια τουριστών και ντόπιων και κουβέντιασαν μαζί τους. Τον λογαριασμό πλήρωσε ο Μπετέλ που θέλησε να  κεράσει για την επανεκλογή του, την Κυριακή, ως πρωθυπουργού.

«Ήταν πολύ ωραία», είπε σήμερα ο Μπετέλ κατά την άφιξή του για τη δεύτερη ημέρα της συνόδου κορυφής, προσθέτοντας πως «είμαστε και άνθρωποι» και πως τους δόθηκε μια ευκαιρία να συζητήσουν απολαμβάνοντας τον περίφημο βελγικό γευστικό συνδυασμό bieres et frites, μπύρα και τηγανιτές πατάτες.

Μία έμπνευση της στιγμής / Φωτογραφία: twitter @hkresic
Μία έμπνευση της στιγμής / Φωτογραφία: twitter @hkresic

Οπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ  ο γάλλος πρόεδρος και η Μέρκελ έλαβαν το sms, ενώ έφταναν στο ξενοδοχείο τους ,μετά από μια μικρή βόλτα. «Ήταν έμπνευση της στιγμής», είπε   συνεργάτης του Μακρόν. «Πολύ χαλαρά».

Νωρίτερα χθες οι ηγέτες της ΕΕ είχαν ακούσει την Μέι να τους διαβεβαιώνει πως έχει στόχο την επίτευξη μιας συμφωνίας για να διευκολυνθεί η αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ τον Μάρτιο.

Αφού η Μέι έφυγε, οι υπόλοιποι 27 συζήτησαν τα προβλήματά της να συγκεντρώσει υποστήριξη μέσα στο ίδιο το κόμμα της για οποιαδήποτε συμφωνία.

Ένας κροάτης δημοσιογράφος, που «συνέλαβε» στην κάμερα τους τέσσερις ηγέτες να πίνουν μπύρα, έγραψε στο Twitter πως μίλησε με μια ομάδα επισκεπτών που κουβέντιασαν με την Μέρκελ. Την ρώτησαν για το Brexit.

«Παρακαλώ, είναι μια υπέροχη βραδιά», απάντησε εκείνη. «Ας μην την χαλάσουμε».

 

 

Προτεινόμενα για εσάς