Που θα κάνετε φέτος σκι…οικονομικά!

Το σκι αγαπημένο σπορ πολλών έχει γίνει στις μέρες μας είδος πολυτελείας.

Οι περισσότεροι λάτρεις του αθλήματος περιμένουν πως και πώς τα πρώτα χιόνια για τις εξορμήσεις τους στα χιονοδρομικά κέντρα, οπουδήποτε και αν βρίσκονται αυτά, εντός ή έκτος Ελλάδος.
Σίγουρα τα διάσημα χιονοδρομικά θέρετρα παρέχουν τα πάντα στους επισκέπτες τους και με το παραπάνω αλλά αυτές οι παροχές πληρώνονται ακριβά.
Σας προτείνουμε οικονομικά ski resorts που βρίσκονται σε πανέμορφες πόλεις, σας παρέχουν πλήρες εξοπλισμό και κοστίζουν μισή τιμή.
Σύμφωνα με το fortunegreece.gr είναι τα παρακάτω:

1. SCHLADMING, ΑΥΣΤΡΙΑ

Όλων των ειδών οι πίστες για σκι και snowboard σε μια τοποθεσία που φιλοξενεί κάθε χρόνο το νυχτερινό παγκόσμιο πρωτάθλημα σλάλομ και που πέρσι φιλοξένησε το World Ski Championships. «Κληρονομιά» της διοργάνωσης ο ολοκαίνουριος εξοπλισμός και οι καταπληκτικές, ακόμα πιο βελτιωμένες διαδρομές.

1

2.LES ORRES, ΓΑΛΛΙΑ

Εγκαινιάστηκε το 2008 στη δυτική άκρη των Άλπεων και είναι ιδανικό για οικογένειες, καθώς διαθέτει χώρους και πίστες για μικρότερες ηλικίες και άπειρους σκιέρ. Περισσότερα από 100 χλμ διαδρομών στα περισσότερα από τα οποία έχετε υπέροχη θέα προς τη λίμνη Serre-Ponçon, εκατοντάδες μέτρα χαμηλότερα.

2

3. ISCHGL, ΑΥΣΤΡΙΑ

Στη δυτική άκρη της χώρας, κοντά στα σύνορα με την Ελβετία, κάτω από τη φημισμένη κορυφή Piz Val Gronda. Το ολοκαίνουριο τελεφερίκ μεταφέρει πια τους σκιέρ ακριβώς στο σωστό σημείο για να αρχίσουν την εντυπωσιακή κατάβαση.

3

4. LECH-ZÜRS AM ARLBERG, ΑΥΣΤΡΙΑ

Μικρό και σχετικά άγνωστο resort που όμως έχει πιστούς επισκέπτες, αναμένεται να γίνουν περισσότεροι καθώς από φέρος συνδέεται με ski lift το κοντινό χιονοδρομικό κέντρο Warth-Schröcken και αποκτά έτσι πρόσβαση σε όλες τις πίστες του και τα 47 lift.

4

5. SIERRA NEVADA, ΙΣΠΑΝΙΑ

Μόλις 40 χλμ από τη Γρανάδα, στα νότια της χώρας, διαθέτει πάνω από 100 χλμ διαδρομών. Είναι το νοτιότερο χιονοδρομικό κέντρο στην Ευρώπη αλλά το υψόμετρό του -2.100 έως 3.300 μ- εξασφαλίζει χιόνι από τον Νοέμβριο μέχρι τον Μάιο.

5

6. AROSA, ΕΛΒΕΤΙΑ

Στη μισή τιμή και σε μικρή απόσταση από τα κέντρα του Νταβός και του Σεντ Μόριτζ, κάνει προσιτή όλη τη μαγεία των ελβετικών Άλπεων. Πάνω από 60 χλμ. πλαγιάς για κάθε επίπεδο, σε ύψος πάνω από 2.500 μέτρα, για εγγυημένη απόλαυση.

6

7. GARMISCH-PARTENKIRCHEN, ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Μόλις μία ώρα από το Μόναχο, ένα από τα παλαιότερα θέρετρα της Γερμανίας -εδώ διεξήχθησαν οι χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες του 1936- φιλοξενεί ακόμα μεγάλα γεγονότα όπως το FIS Alpine World Ski Championships του 2011. Οι πίστες απλώνονται σε τρία βουνά και το επίπεδο του εξοπλισμού και των παροχών είναι κορυφαίο. Εκτός από τα τελεφερίκ και τα λιφτ, λειτουργεί και οδοντωτός σιδηρόδρομος από το χωριό ως την ψηλότερη κορυφή σχεδόν στα 3.000 μ.

7