Λουλούδια που τρώγονται...

Είναι καλλωπιστικά αλλά αυτό δε σημαίνει πως κάποια από αυτά δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν και στην κουζίνα!

Ο λόγος γίνεται για τα λουλούδια όπου τα περισσότερα από αυτά έχεις συνηθίσει να τα παίρνεις δεμένα σε ανθοδέσμη και όχι να τα βλέπεις στο πιάτο σου…

Δες τα πιο όμορφα λουλούδια που μπορείς να χρησιμοποιήσεις για να στολίσεις ποτά και φαγητά ή να δώσεις γεύση, χρώμα κι άρωμα στα γεύματα σου,  σύμφωνα με το womanonly.gr:

Προσοχή:

Πριν τα χρησιμοποιήσεις πρόσεξε μήπως περιέχουν έντομα, ξεπλύνετέ τα σε κρύο νερό και τίναξέ τα ελαφρώς για να στεγνώσουν. Επίσης, μπορούν να διατηρηθούν στο ψυγείο ανάμεσα σε ελαφρώς υγρά φύλλα χαρτιού κουζίνας.

Κυανός

Ο κυανός ή όπως αλλιώς λέγεται μπλουέ, αυτό το εντυπωσιακό κι όμορφο λουλούδι μπορεί να χρησιμοποιηθεί άφοβα για να στολίσει τις τούρτες μας, σούπες και κοκτέιλ μιας κι είναι βρώσιμο.

BBlrHGH

Άγρια Μολόχα

Αυτό το όμορφο φυτό με τα πλατιά φύλλα και τα μωβ ροζ λουλουδάκια μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να δώσει άρωμα και γεύση στο φαγητό! Μέχρι και ντολμάδες κρητικοί φτιάχνονται με μολόχες.

BBlrPpR

Λεβάντα

Η διάσημη λεβάντα – εκτός από τη γλάστρα και τη ντουλάπα μας έχει σαφή θέση και στην κουζίνα! Είναι ένα πολύ εύγευστο βότανο με γλυκό άρωμα για τις σαλάτες, τις μαρμελάδες, τα γλυκά μας, ακόμη και το κρέας ή το ψάρι. Μπορείς επίσης να φτιάξεις και τέλεια εντυπωσιακά παγάκια όπως αυτά που μπορείς να δεις εδώ.

BBlrKhq

Χαμομήλι

Πασίγνωστο και αγαπητό ήδη από τα αρχαία χρόνια το χαμομήλι έχει πάμπολλες θεραπευτικές ιδιότητες και πλήθος ευεργετικών συστατικών! Αυτό το όμοεφο άνθο πίνεται ευχάριστα ως ρόφημα με λεμονάκι ή χωρίς!

BBlrCyk

Μάραθος

Τον έχεις συνηθίσει στην κουζίνα σου και σίγουρα τον χρησιμοποιείς στην μαγειρική σου μιας και αρκετά ελληνικά πιάτα έχουν ως κύριο συστατικό τον μάραθο που εκτός από μαγειρικό βότανο είναι και πανέμορφο λουλούδι.

BBlrF7F

Κολοκυθοανθός

Τα άνθη του κολοκυθιού είναι από τα πιο γνωστά βρώσιμα φυτά. Πολύχρωμοι αλλά και νόστιμοι οι κολοκυθοανθοί μπορούν να τηγανιστούν δίνοντας ένα γευστικότατο μεζέ, να γίνουν κολοκυθοκεφτέδες ή να μαγειρευτούν μαζί με λαδερά.

BBlrzUI

Βιολέτα

Το Πάσχα σου δέιξαμε πώς να βάψεις τ΄αυγά με βιολέτα. Το πανέμορφο όμως λουλούδι δε χρησιμέυει στην κουζίνα μας μόνο ως βαφή.

BBlrPqh (1)