Μαύρισμα με υψηλό δείκτη προστασίας

Είναι γνωστό ότι χωρίς τη χρήση αντηλιακού, η έκθεσή μας στον ήλιο είναι ασφαλής μόνο για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα που και  ανάλογα με τον τύπο της επιδερμίδας κυμαίνεται από 5 έως 30 λεπτά.

Πολλαπλασιάζοντας το δείκτη προστασίας του αντηλιακού (SPF) με το προσωπικό μας χρόνο αντοχής στον ήλιο χωρίς προστασία, προκύπτει ο συνολικός χρόνος κατά τον οποίο μπορούμε να εκτεθούμε με ασφάλεια στον ήλιο. Με λίγα λόγια ο δείκτης προστασίας είναι ο πολλαπλασιαστικός παράγοντας του χρόνου φυσικής αυτοπροστασίας του δέρματος.

Όταν εκτίθεται στις ηλιακές ακτίνες, το δέρμα αρχίζει να παράγει τη χρωστική ουσία μελανίνη, μέσω κάποιων κυττάρων που ονομάζονται μελανοκύτταρα. Ο ρόλος της μελανίνης είναι να προστατεύει την επιδερμίδα από τα εγκαύματα που προκαλεί η ηλιακή ακτινοβολία.

Με αντηλιακό μαυρίζουμε καλύτερα από ότι με τα λάδια μαυρίσματος. Όχι μόνο το χρώμα που παίρνουμε είναι πιο βαθύ και όμορφο αλλά αποφεύγουμε και το κάψιμο που είναι και το ζητούμενο.

Ο μεγαλύτερος δείκτης προστασίας στα αντηλιακά είναι το 50 αν και η διαφορά του με το 30 είναι πάρα πολύ μικρή. Οτιδήποτε πάνω από αυτό είναι περιττό και δεν ισχύει Για να προστατευτείτε σωστά πρέπει να βάζετε την προτεινόμενη ποσότητα (το γράφουν όλα τα μπουκάλια από πίσω) και να το ανανεώνετε συχνά.