Η Μαρίν κερδισμένη στην κόντρα των Λεπέν

Τέλος δίνεται πλέον στην κόντρα της νυν Προέδρου του Εθνικού Μετώπου, Μαρίν Λεπέν, με τον πατέρα της και πρώην Πρόεδρο Ζαν Μαρί Λεπέν, η οποία απείλησε να δημιουργήσει ρήγμα στο ακροδεξιό γαλλικό κόμμα. Ο ιδρυτής του Εθνικού Μετώπου φαίνεται πως υποχώρησε, γνωστοποιώντας ότι δεν θα θέσει υποψηφιότητα στις περιφερειακές εκλογές που αναμένεται να διεξαχθούν το Δεκέμβριο του 2015.

Υπενθυμίζεται ότι την κόντρα πυροδότησαν οι προκλητικές δηλώσεις του σχετικά με τους θαλάμους αερίων των ναζιστικών στρατοπέδων συγκέντρωσης, που προκάλεσαν σάλο στη Γαλλία.

Ερωτηθείς από το Le Figaro Magazine σχετικά με το ενδεχόμενο μιας υποψηφιότητας στην περιφέρεια Προβάνς Αλπ Κοτ ντ’ Αζούρ στη νοτιοανατολική Γαλλία, εκείνος απάντησε: «Όχι, ακόμα κι αν πιστεύω ότι είμαι ο καλύτερος υποψήφιος». Υπέδειξε μάλιστα ως την καλύτερη υποψήφια προκειμένου να τον αντικαταστήσει στους εκλογικούς καταλόγους της περιφέρειας την εγγονή του, Μαριόν Μαρεσάλ Λε Πεν.

Μιλώντας στην ακροδεξιά εφημερίδα Rivarol, εξέφρασε ωστόσο την πικρία του που η κόρη του και στελέχη του κόμματος καταδίκασαν τις δηλώσεις του. «Προδίδεσαι μόνο από τους δικούς σου ανθρώπους» σχολίασε, απαντώντας σε σχετική ερώτηση.