Και επισήμως υποψήφια για την Προεδρία των ΗΠΑ η Χίλαρι Κλίντον

Η Χίλαρι Κλίντον ανακοίνωσε και επίσημα την υποψηφιότητά της για την Προεδρία των ΗΠΑ, το βράδυ της Κυριακής του Πάσχα, όπως αναμενόταν.

Η ανακοίνωση έγινε με βίντεο που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα hillaryclinton.com. “Είμαι υποψήφια για την προεδρία” δήλωσε η πρώην Πρώτη Κυρία, γερουσιαστής και Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, η οποία διεκδικεί το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος για δεύτερη φορά, εν όψει των προεδρικών εκλογών του 2016.

Προς το παρόν, είναι η μόνη υποψήφια για το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος και κυριαρχεί στις δημοσκοπήσεις.

H υποψηφιότητά της έρχεται λίγες ώρες μετά τις δηλώσεις του Μπαράκ Ομπάμα πως η Χίλαρι Κλίντον θα ήταν μια «έξοχη πρόεδρος». «Ήταν μια δεινή υποψήφια το 2008, υπήρξε σπουδαία σύμμαχός μου στις προεδρικές εκλογές, ήταν μια εξαίρετη υπουργός Εξωτερικών, είναι φίλη μου. Νομίζω ότι θα ήταν μια έξοχη πρόεδρος», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στον Παναμά όπου βρίσκεται για τη Σύνοδο της Αμερικής.

Σημειώνεται, ωστόσο, ότι η Χίλαρι Κλίντον δέχτηκε την πρώτη επίθεση από Ρεπουμπλικάνο γερουσιαστή την Κυριακή, πριν καν ανακοινώσει την υποψηφιότητά της. Συγκεκριμένα, ο γερουσιαστής Ραντ Πολ, που είναι υποψήφιος για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος για τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, ανέφερε ότι η θητεία της Χίλαρι Κλίντον στο Υπουργείο Εξωτερικών θέτει αμφιβολίες όσον αφορά την καταλληλότητά της για την προεδρία της χώρας.