Τουαλέτες κατά της ομοφοβίας στον Λευκό Οίκο

Τουαλέτες «ουδέτερου φύλου» απέκτησε ο Λευκός Οίκος, σε συμβολική κίνηση της αμερικανικής κυβέρνησης κατά της ομοφοβίας και υπέρ της LGBT (lesbians, gay, bisexual, trans) κοινότητας. Οι τουαλέτες είναι στην Πτέρυγα Αϊζενχάουερ, πολύ κοντά στην Δυτική Πτέρυγα όπου βρίσκεται το γραφείο του προέδρου των ΗΠΑ.

Η λειτουργία τους είχε προαναγγελθεί λίγο μετά την ανακοίνωση του Λευκού Οίκου ότι ο Μπαράκ Ομπάμα θέλει να βάλει τέλος στις μεθόδους ψυχοθεραπείας, στις οποίες υποβάλλονται πολλοί νέοι της κοινότητας LGBT, προκειμένου να αλλάξουν σεξουαλικό προσανατολισμό.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ έχει λάβει ξεκάθαρη θέση κατά της ομοφοβίας και εξέδωσε απόφαση με την οποία ζητεί από τις εταιρείες που συνεργάζονται με κρατικές υπηρεσίες να σταματήσουν τις διακρίσεις σε βάρος των ομοφυλοφίλων.

Το θέμα της ομοφυλοφιλίας παραμένει ταμπού στην αμερικανική κοινωνία.

Χαρακτηριστικό είναι πως ενώ σε πολλούς εργασιακούς χώρους και πανεπιστημιακά ιδρύματα λειτουργούν τουαλέτες ουδέτερου φύλου, σε κάποιες πολιτείες μελετάται το ενδεχόμενο να απαγορευτεί δια νόμου το δικαίωμα των ομοφυλόφιλων να επιλέγουν εάν θα χρησιμοποιούν ανδρικές ή γυναικείες τουαλέτες.

Πηγή: tanea