Αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους της Germanwings

Αεροσκάφος τύπου Airbus A319 της Germanwings με προορισμό τη Βενετία υποχρεώθηκε σήμερα, Σάββατο, να κατευθυνθεί στο αεροδρόμιο της Στουτγάρδης καθώς εντοπίστηκε διαρροή λαδιού, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εταιρεία. Η πτήση 4U814 της Germanwings με 123 επιβάτες και πενταμελές πλήρωμα είχε απογειωθεί από την Κολωνία στις 09:55 πμ τοπική ώρα.

Η Germanwings ανακοίνωσε ότι οι πιλότοι έσβησαν τον ένα κινητήρα του αεροσκάφους και κατευθύνθηκαν προς τη Στουτγάρδη, όταν εντοπίστηκε το πρόβλημα. «Πρόκειται για μία διαδικασία ασφαλείας που είναι ρουτίνας. Δεν ήταν αναγκαστική προσγείωση» τονίζεται στην ανακοίνωση και προστίθεται ότι το αεροπλάνο ελέγχεται από τεχνικούς.

Αεροσκάφος της Germanwings, θυγατρικής της Lufthansa, συνετρίβη στις Γαλλικές Άλπεις την περασμένη εβδομάδα. Το δυστύχημα, το οποίο θεωρείται ότι οφείλεται σε σκόπιμη ενέργεια του συγκυβερνήτη, στοίχισε τη ζωή σε 150 άτομα. Έκτοτε η εταιρεία έχει βρεθεί στο «μάτι του κυκλώνα» ποικίλων επικρίσεων για τις ευθύνες που φέρει όσον αφορά στον μη έλεγχο της ψυχολογικής κατάστασης του 28χρονου Αντρέας Λούμπιτζ ενώ πληθαίνουν και οι «φωνές» ειδικών που υποστηρίζουν ότι η εταιρεία με ελάχιστα στοιχεία προσπαθεί να ρίξει τις ευθύνες στον Λούμπιτζ για να συγκαλύψει άλλα προβλήματα.