Κωνσταντινούπολη: Ενας νεκρός και ένας τραυματίας σε επίθεση ενόπλων κατά του Αρχηγείου της Αστυνομίας

Δύο ένοπλοι, ένας άνδρας και μία γυναίκα, επιτέθηκαν κατά της εισόδου της έδρας της αστυνομίας στην Κωνσταντινούπολη ανοίγοντας πυρ κατά των φρουρών, εκ των οποίων δύο τραυματίστηκαν. Η γυναίκα μετέφερε και βόμβα και όπως μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ έπεσε νεκρή μπροστά στην είσοδο από καταιγισμό πυρών από πλευράς των φρουρών ασφαλείας. Ο άνδρας κατάφερε αρχικά να διαφύγει τραυματισμένος αλλά φέρεται να συνελήφθη λίγο αργότερα.

Η αστυνομία έκλεισε έναν από τους βασικούς δρόμους της πόλης, την οδό Βατάν, αμέσως μετά την επίθεση. Καμία οργάνωση δεν έχει διεκδικήσει την ευθύνη της νέας αυτής επίθεσης που σημειώνεται λιγότερο από ένα 24ωρο μετά την πολύωρη ομηρία του Εισαγγελέα της υπόθεση Μπερκίν Ελβάν, του 15χρονου που έπεσε νεκρός από δακρυγόνο κατά τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στο πάρκο Γκεζί τον Ιούνιο του 2013.

Δράστες της ομηρίας ήταν δύο μέλη της εκτός νόμου ακροαριστερής οργάνωσης Λαϊκό Επαναστατικό Απελευθερωτικό Κόμμα – Μέτωπο (DHKP-C), τα οποία σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της επέμβασης της αστυνομίας ενώ ο εισαγγελέας εξέπνευσε λίγο αργότερα στο νοσοκομείο.

Ώρες νωρίτερα, η αστυνομία συνέλαβε έναν ένοπλο ο οποίος εισέβαλε σε γραφείο του κυβερνώντος τουρκικού κόμματος AKP σε προάστιο της Κωνσταντινούπολης.