Σάσεξ: Σιγή ιχθύος από Χάρι και Μέγκαν για την υγεία του Βασιλιά Καρόλου και της Κέιτ Μίντλετον

Εκκωφαντική είναι η σιωπή του ζεύγος Σάσεξ για την κατάσταση της υγείας του Βασιλιά Καρόλου και της πρίγκιπας της Ουαλίας, Κέιτ Μίντλετον.

Την ώρα που η Βρετανία κάθεται σε αναμμένα κάρβουνα για την κατάσταση της υγείας των δύο μελών της βασιλικής οικογένειας, αναμένοντας όσο τον δυνατόν περισσότερες πληροφορίες για την πριγκίπισσα τη Ουαλίας Κέιτ Μίντλετον που αναρρώνει σε κλινική του Λονδίνου ύστερα από επέμβαση στην κοιλιακή χώρα, και τον Βασιλιά Κάρολο, που ετοιμάζεται να μπει στο χειρουργείο καθώς διαγνώσθηκε με υπερπλασία του προστάτη, οι «αντάρτες» των βασιλικών ανακτόρων Χάρι και Μέγκαν κρατούν σιγή ιχθύος.

Το Παλάτι του Κένσινγκτον, όσο κι ένας εκπρόσωπος των Σάσεξ, αρνήθηκαν να σχολιάσουν τη σιωπή του Χάρι για τα προβλήματα υγείας των δύο συγγενών του, υποστηρίζει το βρετανικό δημοσίευμα.

Στο μεταξύ, η 42χρονη Κέιτ Μίντλετον, σύζυγος του Ουίλιαμ, πρωτότοκου γιου της αδικοχαμένης πριγκίπισσας του λαού Νταϊάνα, νοσηλεύεται για τέταρτη μέρα στην κλινική του Λονδίνου, έχοντας την αμέριστη υποστήριξη της οικογένειας της: του συζύγου της, των γονιών της, όπως και της αδερφής της Πίπα.

Σε ότι αφορά την κατάσταση της υγείας της, δεν υπάρχει κάτι νεότερο από την πλευρά του Παλατιού του Κένσινγκτον πέραν του ότι θα πρέπει να παραμείνει στο νοσοκομείο από δέκα έως 14 ημέρες και για την αποθεραπεία της θα χρειαστεί χρόνος κατά συνέπεια, μέχρι το Πάσχα δεν πρόκειται να κάνει δημόσιες εμφανίσεις. Η Κέιτ πάντως δήλωσε, χθες, ότι είναι καλά στην υγεία της.

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», το ζεύγος Σάσεξ που έχει κόψει τον «ομφάλιο λώρο» από το βρετανικό Παλάτι τα τελευταία χρόνια και ζει πλέον μόνιμα στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ, έχει ενημερωθεί για τις εξελίξεις που αφορούν την υγεία του πατέρα του κοκκινομάλλη πρίγκιπα Χάρι και της νύφης του. Ωστόσο, μέχρι στιγμής, δεν έχει προβεί σε καμία ανακοίνωση, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η εφημερίδα «Daily Mail».

Ο πρίγκιπας Χάρι και η σύζυγός του Μέγκαν Μαρκλ ίσως θα πρέπει πρώτα να συμβουλευτούν τους επικοινωνιολόγους τους για το πώς θα χειριστούν την κατάσταση καθώς πρόκειται για θέμα υγείας δύο συγγενών τους- δηλαδή, τυπικά θα πρέπει με κάποιον τρόπο να εκφράσουν το ενδιαφέρον τους. Πάντως, έχει παρέλθει αρκετός χρόνος από την ώρα που το Παλάτι ανακοίνωσε τα ιατρικά νέα που εξέπληξαν δυσάρεστα πολλούς πολίτες και όχι μόνο τους ένθερμους υποστηρικτές του στέμματος για την Κέιτ Μίντλετον και τον πεθερό της, Βασιλιά Κάρολο.

Ο δούκας του Σάσεξ φέρεται να ενημερώθηκε για τη διάγνωση της ασθένειας του προστάτη του πατέρα του από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, αλλά πιστεύεται ότι ήταν ήδη ενήμερος από τα ΜΜΕ, όπως σχολιάζει η εφημερίδα «The Telegraph». Μέχρι στιγμής, πάντως, ο Χάρι παραμένει σιωπηλός.

Σε ότι αφορά το χειρουργείο στο οποίου υποβλήθηκε η μέλλουσα βασίλισσα της Βρετανίας, το Παλάτι του Κένσινγκτον έσπευσε να επισημάνει πως δεν πρόκειται για καρκίνο, γράφει ο βρετανικός Τύπος. Μιλώντας χθες στην εφημερίδα «Express» σχετικά με τον λόγο για τον οποίο η 42χρονη Κέιτ θα παραμείνει στο νοσοκομείο για μεγάλο χρονικό διάστημα και θα χρειαστεί να απουσιάσει από τα βασιλικά της καθήκοντα σχεδόν επί τρεις μήνες, η καθηγήτρια Ντέμπορα Λι δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Για μία χειρουργική επέμβαση στην κοιλιακή χώρα, οι περισσότεροι άνθρωποι μένουν στο νοσοκομείο για τέσσερις έως επτά ημέρες. Αν κάποιος κάνει την επέμβαση λαπαρασκοπικά, ο χρόνος νοσηλείας μειώνεται σε 2 με 3 ημέρες. Εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το τι ακριβώς έχει συμβεί. Εάν ένας ασθενής πρέπει να πάει στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, είναι πιθανό η παραμονή του στο νοσοκομείο να είναι σημαντικά μεγαλύτερη. Μπορεί να χρειαστούν δύο μήνες ή και περισσότερο για να νιώσει ο ασθενής άνετα και να μπορεί να κινείται κανονικά μετά».

Σύμφωνα πάντως με την εφημερίδα «The Sun», που σχολιάζει την ημερομηνία επιστροφής της Κέιτ στα βασιλικά της καθήκοντα, εάν η πριγκίπισσα της Ουαλίας αναρρώσει, με βάση το πρόγραμμα, τότε η πρώτη της βασιλική δέσμευση θα μπορούσε να είναι στην οικογενειακή τελετή το παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο Ουίνδσορ την Κυριακή του Πάσχα.