Οι IDF δηλώνουν ότι έχουν επεκτείνει τις χερσαίες επιχειρήσεις στην κεντρική Γάζα

Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις δηλώνουν ότι έχουν επεκτείνει τις χερσαίες επιχειρήσεις τους στην κεντρική Λωρίδα της Γάζας, με την 99η Μεραρχία να πραγματοποιεί επιχείρηση σε περιοχές νότια της πόλης της Γάζας.

Σύμφωνα με τις IDF, η 99η Μεραρχία έκανε ελιγμούς σε νέες περιοχές της κεντρικής Γάζας, για να εγκαθιδρύσει «επιχειρησιακό έλεγχο» μεταξύ της πόλης της Γάζας και των λεγόμενων κεντρικών στρατοπέδων – των προσφυγικών καταυλισμών της κεντρικής Γάζας.

Ακόμη οι IDF αναφέρουν ότι κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, η 179η εφεδρική τεθωρακισμένη ταξιαρχία και η 646η εφεδρική ταξιαρχία αλεξιπτωτιστών της μεραρχίας σκότωσαν μέλη του τάγματος Nuseirat της Χαμάς και κατέστρεψαν την υποδομή της τρομοκρατικής ομάδας, συμπεριλαμβανομένων σηράγγων και αποθηκών όπλων.

Την ώρα της επιχείρησης, πραγματοποιήθηκε αεροπορική επιδρομή εναντίον πυρήνα της Χαμάς που βρισκόταν σε δημοτικό κτίριο και είχε ανοίξει πυρ με RPG. Παράλληλα οι IDF δηλώνουν ότι η ταξιαρχία Yiftah συνέχισε τις επιχειρήσεις της προκειμένου να πετύχει την εκκαθάριση των δυτικών γειτονιών της Γάζας από τις υποδομές της Χαμάς.

Κατά τη διάρκεια αυτών των επιχειρήσεων τα ισραηλινά στρατεύματα εντόπισα αρκετά όπλα, μερικά εκ των οποίων βρίσκονταν κρυμμένα μέσα σε κούκλες και κάτω από παιδικά κρεβάτια. Οι IDF καταλήγουν λέγοντας ότι οι κρύπτες καταστράφηκαν ολοσχερώς.