«Η Χαμάς σκοτώνει Παλαιστίνιους» - Μία στις 5 ρουκέτες πέφτει μέσα στη Γάζα, λένε οι Ισραηλινοί

Το ένα πέμπτο των ρουκετών που εκτοξεύθηκαν από τη Χαμάς και την Ισλαμική Τζιχάντ το τελευταίο 24ωρο, έπεσαν στη Γάζα σκοτώνοντας πολίτες, σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό (IDF).

Ειδικότερα, σε συνέντευξη Τύπου ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατου, Ντανιέλ Χαγκάρι έκανε λόγο για περισσότερες από 500 ρουκέτες.

«Σκοτώνουν τους δικούς τους ανθρώπους» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δείτε βίντεο:

Παράλληλα, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε το Σάββατο ότι ο αριθμός των ανθρώπων που επιβεβαιωμένα κρατούνται όμηροι στη Γάζα είναι 210, προειδοποιώντας ότι ο αριθμός αυτός μπορεί να αλλάξει καθώς συνεχίζονται οι έρευνες.

Ο Χαγκάρι δήλωσε ότι περίπου 700.000 Παλαιστίνιοι έχουν πλέον μετακινηθεί στο νότιο τμήμα της Γάζας, καθώς συνεχίζεται ο αεροπορικός βομβαρδισμός.

Ο ισραηλινός στρατός υποσχέθηκε επίσης μια «ακόμη ισχυρότερη» επίθεση κατά της Χαμάς προκειμένου να φέρει πίσω όλους όσοι απήχθησαν. «Το μήνυμα είναι σαφές: όποιος προσπαθήσει να διεισδύσει θα σκοτωθεί- και όποιος πυροβολήσει το Ισραήλ θα χτυπηθεί» δήλωσε Χαγκάρι.

Χαμάς: Η τύχη των ομήρων του ισραηλινού στρατού εξαρτάται από τον τερματισμό της «επιθετικότητας» του Ισραήλ στη Γάζα

Από την πλευρά της η Χαμάς δήλωσε σήμερα ότι δεν θα συζητήσει την τύχη των ομήρων του στρατού του Ισραήλ, μέχρι το Ισραήλ να σταματήσει την «επιθετικότητά» του στη Λωρίδα της Γάζας.

«Η στάση μας αναφορικά με τον στρατό του Ισραήλ είναι ξεκάθαρη: σχετίζεται με (ενδεχόμενη) ανταλλαγή κρατουμένων και δεν θα τη συζητήσουμε μέχρι το Ισραήλ να τερματίσει την επιθετικότητα του στη Γάζα και στους Παλαιστίνιους» δήλωσε ο αξιωματούχος της Χαμάς Οσάμα Χαμντάμ από τον Λίβανο, στη διάρκεια μιας τηλεοπτικής εκπομπής.