Έξι γαλλικά αεροδρόμια, ένα βελγικό και οι Βερσαλλίες εκκενώθηκαν λόγω απειλών για βόμβες

Συναγερμό προκάλεσε στις αρχές της Γαλλίας η ενημέρωση για ταυτόχρονες απειλές για τοποθέτηση βόμβας σε συνολικά έξι αεροδρόμια.

 

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες έχουν εκκενωθεί τα αεροδρόμια της Λιλ, της Νίκαιας, της Λυών και της Τουλούζης με την ιστοσελίδα airlive.net να προσθέτει ότι το ίδιο συνέβη και στα αεροδρόμια στη Ναντ και την Μπωβαί.

Δείτε βίντεο από το αεροδρόμιο στην Τολούζη

 

 

Όπως μεταδίδει η Le Monde και στα έξι αεροδρόμια εστάλησαν ηλεκτρονικά μηνύματα (e-mail) στα οποία γινόταν αναφορά για «απειλή επίθεσης»

Το μήνυμα της διοίκησης του αεροδρομίου στο Μπωβαί

bove

Όσοι από τους επιβάτες βρίσκονταν μέσα στα αεροδρόμια έλαβαν εντολή να τα εκκενώσουν ενώ όσοι βρίσκονταν σε αεροσκάφη τους δόθηκε οδηγία να παραμείνουν στις θέσεις τους.

Δείτε φωτογραφίες από το αεροδρόμιο της Λιλ

gallia-1
gallia-2

Λίγη ώρα αργότερα στη Νίκαια υπήρξε λήξη συναγερμού καθώς αστυνομικοί εντόπισαν και κατέστρεψαν ένα εγκαταλλελειμένο αντικείμενο στο Terminal 1.

 

Εκκενώνονται ξανά και οι Βερσαλλίες

Λίγο αργότερα και το Παλάτι των Βερσαλλιών ανακοίνωσε πως κλείνει ξανά σήμερα, για τρίτη φορά μέσα σε λίγες ημέρες, για λόγους ασφαλείας μετά από τηλεφώνημα για βόμβα.

Σημειώνεται ότι τις προηγούμενες ημέρες υπήρξαν απειλητικά τηλεφωνήματα για βόμβες σε μουσεία και μνημεία στη Γαλλία: Την Τρίτη υπήρξε απειλή για βόμβα στο παλάτι των Βερσαλλιών ενώ το Σάββατο είχαν εκκενωθεί το ίδιο μνημείο καθώς και το μουσείο του Λούβρου και ένας κεντρικός σιδηροδρομικός σταθμός.

 

Εκκένωση αεροδρομίου και στο Βέλγιο

Εκκενώθηκε επίσης μετά από απειλή για βόμβα, το αεροδρόμιο της Οστάνδης στο Βέλγιο σύμφωνα με την διεύθυνσή του.