Γάζα: Το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι σκότωσε τρία ηγετικά στελέχη του Παλαιστινιακού Ισλαμικού Τζιχάντ

Τρία ηγετικά στελέχη του Παλαιστινιακού Ισλαμικού Τζιχάντ ήταν ανάμεσα στα 13 θύματα των αεροπορικών πληγμάτων των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων στη Λωρίδα της Γάζας, τις πρώτες πρωινές ώρες, υποστηρίζει η ισραηλινή πλευρά, προσθέτοντας ότι η οργάνωση στην οποία ανήκουν είναι τρομοκρατική, με ακραία ιδεολογία και λειτουργεί με τη στήριξη του Ιράν.

Το Ισραήλ έδωσε στη δημοσιότητα και τις φωτογραφίες των τριών στόχων.

Η ισραηλινή πλευρά σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι η επιχείρηση «Ασπίδα και Βέλος» με τη συμμετοχή των ενόπλων δυνάμεων και των υπηρεσιών ασφαλείας διεξήχθη κατά διοικητών των τρομοκρατικών οργανώσεων του Παλαιστινιακού Ισλαμικού Τζιχάντ, που ευθύνονται για τις τελευταίες επιθέσεις κατά ισραηλινών κοινοτήτων από τη Γάζα.

Στόχος της επιχείρησης ήταν ο Χαλίλ Μπαχιτίνι, διοικητής της μεραρχίας Βόρειας Γάζας του Παλαιστινικού Ισλαμικού Τζιχάντ, που ήταν υπεύθυνος για την εκτόξευση ρουκετών προς το Ισραήλ τον περασμένο μήνα. Επίσης, ο Τάρεκ Αζ Αλντίν, που σύμφωνα με τους ισραηλινούς ήταν ανώτερο στέλεχος και συντονιστής τρομοκρατικών επιθέσεων στην Ιουδαία και τη Σαμάρεια από τη Γάζα και ο Τζαχεντ Αχνάμ, γραμματέας του στρατιωτικού συμβουλίου της οργάνωσης. Ο ένοπλες δυνάμεις, συνεχίζει η ανακοίνωση «στόχευσαν επιπλέον τρομοκρατικούς στόχους που ανήκουν στο Παλαιστινιακό Ισλαμικό Τζιχάντ».

«Τρομοκρατική οργάνωση με ακραία ιδεολογία»

Σύμφωνα με την ισραηλινή πλευρά, «το Παλαιστινιακό Ισλαμικό Τζιχάντ είναι μία τζιχαντιστική τρομοκρατική οργάνωση με ακραία ιδεολογία, που λειτουργεί υπό την υποστήριξη του Ιράν και λειτουργεί ως πληρεξούσιός της. Η οργάνωση είναι διαρκώς υπεύθυνη για τρομοκρατικές οργανώσεις κατά αμάχων από την Ιουδαία και τη Σαμάρεια και για την εκτόξευση ρουκετών από τη Λωρίδα της Γάζας».

Στο ίδιο πλαίσιο, το Ισραήλ υποστηρίζει ότι οι αεροπορικές επιθέσεις στόχευαν την οργάνωση και ανθρώπους που είναι άμεσα υπεύθυνοι για τρομοκρατικές πράξεις και για τον σχεδιασμό πρόσθετων ενεργειών, «με στόχο την αποτροπή περαιτέρω τρομοκρατικής δραστηριότητας και την αποκατάσταση της σταθερότητας στην περιοχή μακροπρόθεσμα και την επιθυμία αποτροπής της επέκτασης των μαχών».

israel_gaza
israel_gaza1
israel_gaza2