Σε διάγγελμα προβαίνει ο Μπάιντεν - Το Politico αναφέρει πως θα είναι ξανά υποψήφιος

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν θα απευθύνει διάγγελμα στις 16:00 (11:00 ώρα Ελλάδας), για τις ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ.

Όπως αναφέρουν κύκλοι του Λευκού Οίκου, ο Μπάιντεν θα είναι εκ νέου υποψήφιος για την προεδρία. Οι ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ φαίνονται ικανές να προσδιορίσουν το πολιτικό μέλλον πολλών υποψηφίων με το μεγαλύτερο ερώτημα να αφορά τον νυν πρόεδρο Μπάιντεν.

Ο πρόεδρος Μπάιντεν έχει ενθαρρυνθεί από το γεγονός ότι οι Δημοκρατικοί κατάφεραν να συγκρατήσουν το «κόκκινο κύμα» των Ρεπουμπλικανών, παρά τα σημαντικά ποσοστά αποδοχής που απέσπασαν, με τον ίδιο να αναμένεται να ξεπεράσει τα ποσοστά που πέτυχαν Ομπάμα και Κλίντον στις πρώτες τους ενδιάμεσες εκλογές.

Αξιωματούχος του Λευκού Οίκου, επισημαίνει στο Politico, πως ο Μπάιντεν θα είναι υποψήφιος, ξεκαθαρίζοντας ότι ο 79χρονος θα διεκδικήσει την επανεκλογή του στο ανώτερο αξίωμα των Ηνωμένων Πολιτειών, καθώς αισθάνεται δικαιωμένος από την εξέλιξη της εκλογικής διαδικασίας έως τώρα, αφού το μέχρι στιγμής αποτέλεσμα ενισχύει τις προοπτικές του για την προεδρική εκστρατεία του 2024.