Συνεχίζονται οι αναταραχές στο Ιράν - Νέα δολοφονία μαθήτριας μέσα σε σχολείο

Νέο θύμα αστυνομικής βίας στο Ιράν, με την μαθήτρια Parmis Hamvana να συλλαμβάνεται μέσα σε σχολείο στην πόλη Ιρανσάχρ όπου ξυλοκοπήθηκε με ρόπαλα μέχρι θανάτου.

Η νεαρή κοπέλα συνελήφθη επειδή είχε αφαιρέσει από τα βιβλία της την εικόνα του ιδρυτή της ισλαμικής δημοκρατίας Ρoχουλάχ Χομεϊνί. Ομάδα των δυνάμεων ασφαλείας, εισέβαλε σε γυμνάσιο για να εντοπίσει μαθητές στις πανεθνικές αντικυβερνητικές διαδηλώσεις.

Υπενθυμίζεται πως μαθήτριες απ’ όλο το Ιράν συμμετείχαν στις εθνικές διαδηλώσεις τις τελευταίες ημέρες. Το πρακτορείο ειδήσεων Halwash και η εκστρατεία Baloch Activists’ Campaign, αποκάλυψαν τη νέα τραγική υπόθεση με τη δολοφονία της Ιρανής μαθήτριας. Η κοπέλα υπέστη ρινορραγία και πέθανε λίγες ώρες μετά την άφιξή της στο νοσοκομείο. Οι υπηρεσίες πληροφοριών απείλησαν αργότερα την οικογένεια και τους φίλους της να μην αποκαλύψουν τον θάνατό της στα μέσα ενημέρωσης.

«Οι φρουροί ασφαλείας εισέβαλαν στο σχολείο την περασμένη Τρίτη και έψαξαν τα βιβλία όλων των μαθητών. Η Parmis είχε σκίσει φωτογραφίες του Χομεϊνί και για αυτό το έγκλημα άρχισαν να τη χτυπούν μπροστά στα μάτια άλλων μαθητών», είπε πηγή στο Halwash.

«Η μύτη της αιμορραγούσε πολύ και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο… Πέθανε την Τετάρτη και μεταφέρθηκε στο Zahedan για ταφή», αναφέρουν τα ρεπορτάζ από τα ξένα μέσα.

Τοπικοί αξιωματούχοι απέρριψαν τις αναφορές για τον θάνατό της και κατηγόρησαν τα «εχθρικά μέσα» για διάδοση προπαγάνδας κατά του καθεστώτος. Οι ιρανικές αρχές κατηγόρησαν τα μέσα ενημέρωσης ότι «φτιάχνουν τους θανάτους» για όσους σκοτώθηκαν από την έναρξη των ταραχών, συμπεριλαμβανομένων τουλάχιστον 32 παιδιών.