Το Κρεμλίνο απέρριψε το δημοσίευμα της Daily Mail ότι ρώσοι πράκτορες παρακολουθούσαν το κινητό της Λιζ Τρας

Το Κρεμλίνο απέρριψε σήμερα το δημοσίευμα βρετανικής εφημερίδας ότι ρώσοι πράκτορες είχαν παγιδεύσει το κινητό τηλέφωνο της Λιζ Τρας.

Η βρετανική ταμπλόιντ Daily Mail έγραψε το Σάββατο ότι ρώσοι πράκτορες απέκτησαν πρόσβαση στο τηλέφωνο της Τρας όταν εκείνη ήταν υπουργός Εξωτερικών.

Ερωτηθείς για το δημοσίευμα, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ απάντησε ότι λίγα δημοσιεύματα στα βρετανικά μμε μπορούν να ληφθούν στα σοβαρά.

“Δυστυχώς, υπάρχει έλλειψη υλικού στα βρετανικά μέσα ενημέρωσης που μπορεί να εκληφθεί ως σοβαρό. Και αυτά τα έντυπα τα μεταχειριζόμαστε ως κίτρινο Τύπο”, συμπλήρωσε ο Πεσκόφ.

 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι χάκερς απέκτησαν πρόσβαση σε «άκρως απόρρητες λεπτομέρειες» των διαβουλεύσεων της Τρας με ξένους συμμάχους, πέραν των προσωπικών μηνυμάτων που ανταλλάχθηκαν με τον στενό συνεργάτη της, τον Κουάζι Κουάρτενγκ, ο οποίος αργότερα διορίστηκε υπουργός Οικονομικών.

Τα μηνύματα φέρονται να αφορούσαν συζητήσεις της τότε επικεφαλής της βρετανικής διπλωματίας με υπουργούς Εξωτερικών άλλων χωρών σχετικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένων λεπτομερειών για τις αποστολές οπλικών συστημάτων, υποστηρίζει η Daily Mail.

Η βρετανική εφημερίδα, που επικαλείται πηγές που δεν κατονομάζει, κάνει λόγο για λήψη μηνυμάτων που αφορούν διάστημα έως και ενός έτους.

Η παραβίαση του προσωπικού τηλεφώνου της Λιζ Τρας ανακαλύφθηκε κατά τη διάρκεια της εκστρατείας της για την ηγεσία του κυβερνώντος Συντηρητικού Κόμματος, αναφέρει η Daily Mail.