«Δεν είμαι εκβιάσιμη» απαντά η Μελόνι στον Μπερλουσκόνι

Η Τζόρτζια Μελόνι θέλησε να δώσει την απάντησή της σχετικά με το αν έχει να απαντήσει κάτι στον Σίλβιο Μπερλουσκόνι. 

Συγκεκριμένα, η Τζόρτζια Μελόνι είπε: «Δεν έχω κάτι να πω. Μόνο ότι από τα σημεία που ανέφερε ο Μπερλουσκόνι έλειπε ένα: ότι δεν είμαι εκβιάσιμη», σε ερώτηση δημοσιογράφου τoυ ιταλικού ιδιωτικού καναλιού La7, αν θέλει να απαντήσει κάτι στον Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Η αναφορά της Μελόνι ήταν σε φωτογραφία σημειώσεων που φέρεται να πήρε χθες ο «Καβαλιέρε» στη γερουσία, στις οποίες η πρόεδρος του κόμματος των Αδελφών της Ιταλίας, χαρακτηρίζεται «υπερφίαλη, προσβλητική, αναιδής και αλαζόνας».

Η φωτογραφία αυτή δημοσιεύθηκε, σήμερα (14/10), σε πολλές εφημερίδες στην Ιταλία.

Αρκετοί παρατηρητές, θεωρούν πως η ένταση οφείλεται στις επαφές για την σύσταση της νέας κυβέρνησης και σε πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες η Ιταλίδα πολιτικός απέρριψε πολλές προτάσεις του Μπερλουσκόνι, με αντικείμενο τα μέλη του κόμματός του προς υπουργοποίηση.

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό όμιλο Μπερλουσκόνι, η εντολή σχηματισμού κυβέρνησης μπορεί να δοθεί στην Τζόρτζια Μελόνι από τον πρόεδρο της δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα, το Σάββατο 22 Οκτωβρίου και αν όλα προχωρήσουν χωρίς ιδιαίτερα εμπόδια, η ορκωμοσία της νέας κυβερνητικής ομάδας θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί στις 23 ή στις 24 του μηνός.