Τρας: «Δεν θα πρέπει να ακούμε τους εκφοβισμούς και τις απειλές του Πούτιν»

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Λιζ Τρας, σε σημερινές της δηλώσεις ανέφερε πως η χώρα της και οι σύμμαχοί της δεν θα πρέπει να ακούν τις «προσπάθειες εκφοβισμού» του Βλαντίμιρ Πούτιν.

«Δεν θα πρέπει να ακούμε τους εκφοβισμούς και τις κενές απειλές του. Αντιθέτως, αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να συνεχίσουμε τις κυρώσεις στη Ρωσία και να συνεχίσουμε να στηρίζουμε την Ουκρανία», είπε σε συνέντευξή της στο CNN. Παράλληλα, η Τρας αναφέρθηκε και σε χώρες που συμμερίζονται παρόμοιες απόψεις με της Ρωσίας και κάλεσε τις συγκεκριμένες χώρες να «αντιταχθούν σθεναρά στα αυταρχικά καθεστώτα».

Η Βρετανίδα πολιτικός σχολίασε και την μερική επιστράτευση που κήρυξε ο Πούτιν, λέγοντας πως ο Ρώσος πρόεδρος κλιμακώνει την εισβολή επειδή δεν κερδίζει τον πόλεμο και ότι έχει κάνει «στρατηγικό λάθος». «Νομίζω ότι δεν ανέμενε τις ισχυρές αντιδράσεις από τον ελεύθερο κόσμο», υπογράμμισε.

Παράλληλα, η Τρας στάθηκε και στις διαφωνίες του Λονδίνου με την ΕΕ, με την ίδια να δηλώνει πως επιθυμεί μια  λύση μέσω διαπραγματεύσεων για το λεγόμενο πρωτόκολλο της Βόρειας Ιρλανδίας. Επίσης, σημείωσε, ότι υπήρξε συμφωνία με τον Τζο Μπάιντεν σχετικά με τη διαφύλαξη της ειρήνης  σε αυτήν την επαρχία του Ηνωμένου Βασιλείου και ότι εξακολουθεί να πιστεύει στην «ειδική σχέση» της Βρετανίας με τις ΗΠΑ, την οποία θέλει να ενισχύσει στο μέλλον.
Τέλος, ρωτήθηκε για το αν η Βρετανία πρόκειται να υπερασπιστεί την Ταϊβάν με στρατιωτικά μέσα, σε περίπτωση εισβολής της Κίνας, με την Τρας να λέει: «Είμαστε αποφασισμένοι να εργαστούμε με τους συμμάχους μας για να διασφαλίσουμε ότι η Ταϊβάν είναι σε θέση να αμυνθεί».