Περισσότερες από 360 συλλήψεις στη Ρωσία σε διαδηλώσεις κατά της επιστράτευσης

Τουλάχιστον 364 άτομα έχουν συλληφθεί κατά τη διάρκεια των σημερινών διαδηλώσεων κατά της μερικής επιστράτευσης που ανακοίνωσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν σήμερα το πρωί.

Μια ΜΚΟ αναφέρει πως σήμερα πραγματοποιήθηκαν κινητοποιήσεις σε τουλάχιστον 23 πόλεις της Ρωσίας, ενώ δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου ειδήσεων στη Μόσχα είδαν περισσότερες από 50 συλλήψεις στον κεντρικό οδικό άξονα της πόλης.

Στην Αία Πετρούπολη, λεωφορείο της αστυνομίας ήταν γεμάτο και μετέφερε συλληφθέντες από τις διαδηλώσεις. Οι διαδηλωτές φώναζαν «Όχι στον πόλεμο!» και «Καμία επιστράτευση!».

«Όλοι φοβούνται. Είμαι υπέρ της ειρήνης και δεν θέλω να χρειαστεί να πυροβολήσω. Αλλά είναι πολύ επικίνδυνο να βγει κανείς έξω τώρα, διαφορετικά θα είχε πολύ περισσότερο κόσμο», δήλωσε φοιτήτης που διαδήλωνε στην Αγία Πετρούπολη. Ο Αλεξέι Ζαβάρσκι, 60 ετών, εξέφρασε τη λύπη του για την άμεση επέμβαση της αστυνομίας στις συγκεντρώσεις. «Ήρθα να συμμετάσχω, αλλά φαίνεται ότι έχουν ήδη πιάσει όλο τον κόσμο. Δεν ξέρω πού οδηγούμαστε, αυτό το καθεστώς έχει υπογράψει την θανατική του ποινή, καταστρέφει τη νεολαία», είπε ο Ζαβάρσκι.