Ποινή φυλάκισης τριών ετών σε αστυνομικό για συνέργεια στη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ

Ο ένας πρώην αστυνομικός που είχε ομολογήσει την ενοχή του για την συνέργεια στη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ το 2020, καταδικάστηκε σήμερα σε φυλάκιση τριών ετών. 

Ο Τόμας Λέιν ήταν ένας εκ των τεσσάρων αστυνομικών που ενεπλάκησαν στην σύλληψη που οδήγησε στη δολοφονία του Τζόρτζ Φλόιντ στις στις 25 Μαΐου 2020, έξω από παντοπωλείο της Μινεάπολης. Ο 39χρονος Λέιν, εκτίει ήδη ποινή 2,5 ετών σε ομοσπονδιακή φυλακή του Κολοράντο, μετά την καταδίκη του τον περασμένο Φεβρουάριο για παραβίαση των συνταγματικών δικαιωμάτων του Φλόιντ.

Ο Ντέρκ Σόβιν, πρώην συνάδελφος του Λέιν, απαθανατίστηκε σε βίντεο να γονατίζει στο λαιμό του ακινητοποιημένου Φλόιντ για περίπου 10 λεπτά, με τους αστυνομικούς να έχουν συλλάβει τον άτυχο άνδρα καθώς είχαν θεωρήσι πως χρησιμοποίησε ένα πλαστό χαρτονόμισμα των 20 δολαρίων για να αγοράσει τσιγάρα.

Ο Σόβιν έχει καταδικαστεί σε φυλάκιση 22 ετών και 6 μηνών, ενώ οι άλλοι δύο αστυνομικοί  Του Τάο και Αλεξάντερ Κουένγκ, θα δικαστούν τον ερχόμενο μήνα. Ο Λέιν και ο Κουένγκ κρατούσαν τα πόδια του Φλόιντ στη διάρκεια της σύλληψης, ενώ ο Τάο απωθούσε τους περαστικούς από το σημείο.