Ρωσία: Παρών στην «Κόκκινη Πλατεία» για την παρέλαση ο Τούρκος πρέσβης στη Μόσχα

Ο Μεχμέτ Σαμσάρ ήταν μεταξύ των ξένων αξιωματούχων που παρακολούθησαν την παρέλαση του ρωσικού στρατού με αφορμή την 77η επέτειο της νίκης της Σοβιετικής Ένωσης επί της ναζιστικής Γερμανίας

Απεσταλμένοι και ανώτεροι διπλωμάτες ορισμένων ξένων κρατών ήταν ανάμεσα στους παριστάμενους στη στρατιωτική παρέλαση που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας στην «Κόκκινη Πλατεία» της Μόσχας με αφορμή τον εορτασμό της 77ης επετείου της νίκης της Σοβιετικής Ένωσης επί της ναζιστικής Γερμανίας.

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Tass, την παρέλαση παρακολούθησε από την εξέδρα των επισήμων το διπλωματικό προσωπικό κυρίως χωρών της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής.

Μεταξύ των ξένων προσκεκλημένων που παρακολούθησαν τη στρατιωτική παρέλαση ήταν ο πρέσβης της Τουρκίας στη Ρωσία, Mehmet Samsar, και ο πρέσβης του Πακιστάν στη Μόσχα, Shafqat Ali Khan.

Πριν από την έναρξη της στρατιωτικής παρέλασης, ο πρέσβης της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ (ΛΔΡ) στη Ρωσία, Rodion Miroshnik, συνεχάρη τους πολίτες για την Ημέρα της Νίκης από την «Κόκκινη Πλατεία».