Ζελένσκι: «Περιμένουμε από τη Γαλλία την αποκατάσταση της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας» είπε στους Γάλλους βουλευτές και γερουσιαστές

Ζήτησε ενίσχυση της βοήθειας με κάθε δυνατό τρόπο – «Ξέρετε ποιος είναι ο ένοχος» είπε ο Ουκρανός πρόεδρος κατηγορώντας ευθέως τη Ρωσία για εγκλήματα πολέμου – «Είμαστε ιδιαίτερα ευγνώμονες για τις προσπάθειες που προέδρου Μακρόν ο οποίος, υιοθετώντας το σύνθημα της Γαλλικής Επανάστασης «Ισότητα, ελευθερία, αδελφοσύνη», ένωσε την Ευρώπη»

«Είμαστε ιδιαίτερα ευγνώμονες για τις προσπάθειες του προέδρου Μακρόν που έδειξε ότι είναι ένας πραγματικός ηγέτης», δήλωσε σήμερα ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι απευθυνόμενος μέσω βιντεοκλήσης στη γαλλική Εθνοσυνέλευση.

Ο Ζελένσκι έπλεξε το εγκώμιο του Γάλλου προέδρου, ο οποίος, όπως είπε, «υιοθετώντας το σύνθημα της Γαλλικής Επανάστασης «Ισότητα, ελευθερία, αδελφοσύνη», ένωσε την Ευρώπη.

«Είναι τιμή μου που σας καλωσορίζω στην Εθνοσυνέλευση. Η Γαλλία καταδικάζει τη ρωσική επιθετικότητα και καλούμε τη Ρωσία να συμμορφωθεί με το διεθνές δίκαιο (…) Να ξέρετε ότι παραμένουμε πάντα δίπλα σας», του είπε από την πλευρά του ο Ρισάρ Φεράν, πρόεδρος της γαλλικής εθνοσυνέλευσης.

Κάνοντας εκ νέου αναφορά στο σύνθημα της Γαλλικής Επανάστασης  «Ελευθερία, αδελφοσύνη, ισότητα», ο Ζελένσκι τόνισε:
«Περιμένουμε από τη Γαλλία, από την ηγεσία σας, την αποκατάσταση της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας».

Επιπλέον, κάλεσε τους Γάλλους βουλευτές να τηρήσουν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των αμάχων που σκοτώθηκαν και σκοτώνονται όχι μόνο στη Μαριούπολη αλλά και σε άλλες περιοχές της Ουκρανίας.

Κάνοντας ειδική μνεία στη στρατηγική πόλη-λιμάνι της Ουκρανίας , που έχει σχεδόν ισοπεδωθεί, ο πρόεδρος της Ουκρανίας αναφέρθηκε στα «ερείπια του Βερντέν» κατά τη διάρκεια του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου».

Πρόσθεσε επίσης ότι «Οι Ρώσοι καίνε τα πάντα» καταγγέλλοντας τον ρωσικό στρατό για εγκλήματα πολέμου.

«Ο ρωσικός στρατός δεν κάνει διάκριση μεταξύ στρατιωτών και αμάχων, «καίει τα πάντα» στη χώρα και σκορπίζει τον «τρόμο», όπως υποστήριξε.