Άνοιγμα Κουλέμπα στην Κίνα να συμβάλει στην εύρεση «πολιτικής λύσης»

Συμμεριζόμαστε τη θέση του Πεκίνου για την ανάγκη εξεύρεσης πολιτικής λύσης στον πόλεμο κατά της Ουκρανίας, ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών

Άνοιγμα στην Κίνα, προκειμένου να συμβάλει για να την «εύρεση μιας πολιτικής λύσης», που θα βάλει τέλος στην αιματοχυσία της Ουκρανίας, η οποία συγκλονίζει τον κόσμο εδώ και περίπου ένα μήνα, έκανε ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας, Ντμίτρο Κουλέμπα.

Με ανάρτησή του στο Twitter, ο Κουλέμπα επικαλείται τον αμοιβαίο σεβασμό που διέπει τις σχέσεις Κίνας – Ουκρανίας «για δεκαετίες» και ζητά από την ασιατική υπερδύναμη να παίξει «σημαντικό ρόλο στην προσπάθεια» για την κατάπαυση του πυρός.

«Για δεκαετίες, οι σχέσεις Ουκρανίας και Κίνας βασίζονται στον αμοιβαίο σεβασμό, την κατανόηση και το κοινό όφελος. Συμμεριζόμαστε τη θέση του Πεκίνου για την ανάγκη εξεύρεσης πολιτικής λύσης στον πόλεμο κατά της Ουκρανίας και καλούμε την Κίνα, ως παγκόσμια δύναμη, να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο σε αυτή την προσπάθεια» ανέφερε ο Κουλέμπα.