Εννέα νεκροί από τον βομβαρδισμό του αεροδρομίου Βινίτσια της Ουκρανίας

Εννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα από τον βομβαρδισμό από τον ρωσικό στρατό του αεροδρομίου Βινίτσια, το οποίο βρίσκεται περίπου 200 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Κιέβου, ανακοίνωσαν σήμερα οι ουκρανικές υπηρεσίες διάσωσης.

«Σήμερα στις 07:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) 15 άνθρωποι ανασύρθηκαν από τα ερείπια, μεταξύ των οποίων εννέα νεκροί: πέντε άμαχοι και τέσσερις στρατιώτες», επεσήμαναν στο Telegram, ενώ πρόσθεσαν ότι «οι έρευνες συνεχίζονται» για τον εντοπισμό άλλων πιθανών θυμάτων.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, δήλωσε την Κυριακή ότι το αεροδρόμιο στη Βινίτσια έχει καταστραφεί.

Σε βίντεο που ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, ο Ζελένσκι αναφέρει πως ενημερώθηκε για ρωσική επίθεση με οκτώ πυραύλους εναντίον της Βινίτσια, περιοχή στη δυτικό-κεντρική Ουκρανία.

«Εναντίον της ειρηνικής Βινίτσια που ποτέ δεν απείλησε τη Ρωσία με κανέναν τρόπο. Μια επίθεση με ρουκέτα, σκληρή και κυνική. Το αεροδρόμιο έχει καταστραφεί εντελώς. Συνεχίζουν να καταστρέφουν τις υποδομές μας, τη ζωή που έχουμε φτιάξει, τους γονείς, τους παππούδες μας, πολλές γενιές Ουκρανών», τόνισε ο Ουκρανός πρόεδρος.