Οι πρώτες χώρες που υποδέχθηκαν το 2022 - Φαντασμαγορικό σόου πυροτεχνημάτων στην Αυστραλία (Εικόνες, Video)

To 2022 υποδέχθηκαν οι κάτοικοι της Νέας Ζηλανδίας, της Αυστραλίας και της Βόρειας Κορέας, αφήνοντας πίσω το 2021, με την ελπίδα ότι το νέο έτος θα σημάνει το τέλος της πανδημίας του κορωνοϊού και την επιστροφή στην κανονικότητα.

Η Νέα Ζηλανδία και η Αυστραλία ήταν από τις πρώτες χώρες που γιόρτασαν την άφιξη του 2022. Οι εορτασμοί της Πρωτοχρονιάς θα επηρεαστούν για ακόμη μία χρονιά από την πανδημία, καθώς πολλές χώρες έχουν ήδη επιβάλει περιορισμούς λόγω της έκρηξης κρουσμάτων.

Η Νέα Ζηλανδία είναι η πρώτη χώρα στον κόσμο που υποδέχθηκε το 2022 με ένα λιτό σόου με φώτα στη Harbour Bridge του Όκλαντ.

Αν και οι Αρχές εξακολουθούσαν να θέλουν να αποθαρρύνουν τη συγκέντρωση πλήθους, παρά το γεγονός ότι  δεν έχει υπάρξει ακόμη κάποια εξάπλωση της παραλλαγής Όμικρον στην κοινότητα, οι περιορισμοί που ίσχυαν λόγω της πανδημίας ήρθησαν πριν από λίγες μέρες. Στο πλαίσιο αυτό, αρκετοί πολίτες συγκεντρώθηκαν για να απολαύσουν το σόου.

Ακολούθησε η γειτονική Αυστραλία, η οποία προχώρησε στους εορτασμούς της, παρά την έκρηξη κρουσμάτων κορωνοϊού που καταγράφονται στη χώρα.

Με ένα φαντασμογορικό θέαμα γεμάτο από πολύχρωμα λαμπερά πυροτεχνήματα και παρά τα αυστηρά μέτρα έναντι της Covid 19, η Αυστραλία υποδέχτηκε το 2022.

Τα πλήθη πάντως που συγκεντρώθηκαν ήταν πολύ μικρότερα από ό,τι στα χρόνια πριν από την πανδημία.

Αυστραλία: Το Σίδνεϊ υποδέχθηκε το 2022 - Φαντασμαγορικό σόου πυροτεχνημάτων στο λιμάνι [Βίντεο]

Λαμπερά πυροτεχνήματα φώτισαν τον νυχτερινό ουρανό την Πρωτοχρονιά στην πλατεία της Πιονγκγιάνγκ της Βόρειας Κορέας, κάτω από το βλέμμα πλήθους ανθρώπων νωρίς την Παρασκευή, 1 Ιανουαρίου 2021.