Ακυρώνονται οι εορταστικές εκδηλώσεις στη Γαλλία λόγω της παραλλαγής Όμικρον

Την ακύρωση των εορταστικών εκδηλώσεων στη Γαλλία ανακοίνωσε την Παρασκευή ο πρωθυπουργός της Γαλλίας, Ζαν Καστέξ.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε, μιλώντας στους πολίτες της Γαλλίας, αυτό το μέτρο κρίθηκε επιβεβλημένο, ενώ συνιστάται και στους πολίτες να μην συνωστίζονται στις ιδιωτικές συναντήσεις κατά τη διάρκεια των εορτών.

Οι συναυλίες και τα πυροτεχνήματα θα απαγορευτούν στη Γαλλία το βράδυ της 31ης Δεκεμβρίου, ανακοίνωσε ο Καστέξ μετά από συμβούλιο υγειονομικής άμυνας, σύμφωνα με το Reuters.

«Ας εφαρμόσουμε μια αρχή κοινής λογικής: όσο λιγότεροι είναι, τόσο λιγότεροι κίνδυνοι αναλαμβάνουμε. Ας αποφύγουμε μεγάλα φεστιβάλ, μεγάλες συγκεντρώσεις ή μεγάλα δείπνα» τόνισε ο επικεφαλής της κυβέρνησης.

«Δεν είναι αποδεκτό ότι η άρνηση μερικών εκατομμυρίων Γάλλων να εμβολιαστούν να επηρεάζει τη ζωή μιας ολόκληρης χώρας» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, υποσχόμενος ενισχυμένους ελέγχους των πράσινων πιστοποιητικών.

Την ίδια ώρα, η Γαλλία θα μειώσει το χρονικό διάστημα μεταξύ της δεύτερης και της τρίτης δόσης εμβολιασμού κατά του κορονοϊού από πέντε σε τέσσερις μήνες από τον Ιανουάριο, σύμφωνα με την ανακοίνωση του κ. Ζαν Καστέξ.

Υπενθυμίζεται ότι χθες οι αρχές επέβαλλαν αυστηρούς περιορισμούς στους ταξιδιώτες από το Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ από αύριο Σάββατο οι ταξιδιώτες που δεν είναι Γάλλοι θα πρέπει να «εξηγούν» τους λόγους που επισκέπτονται τη χώρα.

Επίσης, θα πρέπει να έχουν αρνητικό τεστ κορωνοϊού των τελευταίων 24 ωρών και να μπουν σε καραντίνα για τουλάχιστον δύο μέρες.