Εύρημα σοκ: 30.000 κροτίδες μετέφερε παράνομα το μοιραίο λεωφορείο - Κάηκε σε 3 λεπτά

Μια πληροφορία που πραγματικά σοκάρει, μεταφέρουν ΜΜΕ της Βορείου Μακεδονίας για το τροχαίο σοκ με τους 46 νεκρούς, που είχαν τραγικό τέλος σε λεωφορείο, στη Βουλγαρία.

Τα ξημερώματα της Τρίτης 23 Νοεμβρίου 2021, 46 άνθρωποι κάηκαν ζωντανοί, όταν ένα λεωφορείο τυλίχθηκε στις φλόγες ενώ βρισκόταν καθ’ οδόν, από την Κωνσταντινούπολη προς τα Σκόπια.

Το λεωφορείο βρέθηκε καμένο στο διαχωριστικό διάζωμα, ενώ δεν έχει εξακριβωθεί αν τυλίχθηκε στις φλόγες πριν προσκρούσει στις μπάρες του δρόμου, ή αφότου χτύπησε.

Θυμίζουμε ότι ένας από τους επτά επιζώντες κατέθεσε πως ακούστηκε μία δυνατή έκρηξη στο όχημα και πως αμέσως αυτό τυλίχθηκε στις φλόγες.

Οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν χθες ότι ο οδηγός κοιμήθηκε, σκοτώθηκε ακαριαία και για αυτό δεν άνοιξε τις πόρτες με αποτέλεσμα οι επιβαίνοντες να εγκλωβιστούν και να βρουν έναν τόσο τραγικό θάνατο. Μόνο επτά κατάφεραν να βγουν, αφότου ένας εξ΄αυτών έσπασε ένα παράθυρο. Οι επιζώντες κάθονταν στις πίσω θέσεις.

https://www.iefimerida.gr/sites/default/files/styles/big_article_image/public/2021-11/bulgaria-bus-leoforeio-23-11-21.jpg?itok=sn7bTu8b

Τώρα τα ΜΜΕ της Βορείου Μακεδονίας μεταδίδουν ένα άλλο σενάριο άκρως σοκαριστικό, καθώς αναφέρουν αρχικά ότι υπήρχε μια δεξαμενή λαδιού στο μπροστινό μέρος που λειτούργησε σαν εύφλεκτο υλικό και επιπλέον σε κρυφό χώρο μεταφέρονταν παρανόμως 30.000 κροτίδες με ό,τι αυτό σημαίνει για την ταχύτητα εξάπλωσης της φωτιάς.

Γράφει συγκεκριμένα το infomax της Βορείου Μακεδονίας ότι σύμφωνα με τα αρχικά ευρήματα της βουλγαρικής αστυνομίας, το λεωφορείο του ταξιδιωτικού γραφείου «Besa Trans» κάηκε ολοσχερώς σε λιγότερο από δύο με τρία λεπτά, γεγονός που εξηγεί και το μεγάλο αριθμό νεκρών.

Όπως αναφέρει η ίδια πηγή, σύμφωνα με τα πρώτα ευρήματα της αστυνομίας, η φωτιά ξεκίνησε στο μπροστινό μέρος του λεωφορείου. Επικαλούμενο πληροφορίες από την υπό εξέλιξη έρευνα, χωρίς βέβαια κάτι να επιβεβαιώνεται, το Infomax υποστηρίζει ότι στο μπροστινό μέρος του λεωφορείου υπήρχε παράνομη δεξαμενή λαδιού χωρητικότητας 1.000 λίτρων, που σίγουρα συνέβαλε στην τραγωδία.

Και στη συνέχεια σημειώνει: «Το πιο συγκλονιστικό όμως που ανεπίσημα διαπίστωσε η Infomax είναι ότι το λεωφορείο μετέφερε μεγάλη ποσότητα πυροτεχνημάτων που επρόκειτο να καταλήξουν στην αγορά της Βόρειας Μακεδονίας,  πριν από τις γιορτές της Πρωτοχρονιάς.

Βουλγαρία: Ξεκληρίστηκαν οικογένειες και κάηκαν παιδιά στο δυστύχημα με το  λεωφορείο

Εκτός από την πρόσθετη δεξαμενή, το λεωφορείο διέθετε ειδική αποθήκη για λαθρεμπόριο εμπορευμάτων και στην προκειμένη περίπτωση μεταφέρθηκε πυροτεχνικό υλικό ή περίπου 30 χιλιάδες κροτίδες».

Μάλιστα, σημειώνει το ΜΜΕ της Βορείου Μακεδονίας ότι αυτά τα στοιχεία εξηγούν και τη μαρτυρία δημοσιογράφου από τη Βουλγαρία, η οποία ανέφερε πως όλα τα θύματα βρέθηκαν στη μεσαία πόρτα του λεωφορείου, σημειώνοντας ότι κανείς δεν βρισκόταν στη θέση του και μετά τη σύγκρουση προσπαθούσαν να βγουν έξω. «Αν μετά την πυρκαγιά στο μπροστινό μέρος, που εκδηλώθηκε λόγω της πρόσθετης δεξαμενής λαδιού, το πυροτεχνικό υλικό εξερράγη, είναι ξεκάθαρο γιατί κανείς από τους επιβάτες δεν κατάφερε να διαφύγει», σημειώνει το δημοσίευμα.

Κλείνοντας το εν λόγω ρεπορτάζ σημειώνει ότι ο οδηγός του λεωφορείου, λίγο πριν το δυστύχημα αισθάνθηκε αδιαθεσία και πως στο συνοριακό πέρασμα Τουρκίας – Βουλγαρίας ζήτησε από συνάδελφό του, να τον αντικαταστήσει.

Υπάρχουν μάλιστα ενδείξεις, πως  ο οδηγός του οχήματος, ήταν κουρασμένος και αποκοιμήθηκε,ενώ και οι επιβάτες, είχαν αποκοιμηθεί, με αποτέλεσμα την σύγκρουση του τουριστικού λεωφορείου, που σχεδόν έλιωσε στις φλόγες.

Διαβάστε σχετικά: Οικογένεια με δίδυμα, ζευγάρια, 10 συγγενείς μεταξύ των θυμάτων του φρικτού δυστυχήματος στη Βουλγαρία