Επίθεση της τουρκικής προεδρίας στη Deutsche Welle: “Ψέματα τα περί παραίτησης Τσαβούσογλου”

Ο Διευθυντής Επικοινωνιών του Προέδρου της Τουρκίας Φαχρετίν Αλτάν επιτέθηκε σήμερα με σφοδρότητα κατά της  Deutsche Welle (DW) για το ρεπορτάζ που δημοσίευσε σχετικά με τις απειλές παραίτηση του υπουργού  Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου κατά την πρόσφατη κρίση μεταξύ της Άγκυρας και των πρεσβευτών 10 δυτικών χωρών.

«Δεν κάνετε μόνο ψεύτικες ειδήσεις, αλλά δηλητηριάζετε και τις σχέσεις Τουρκίας-Γερμανίας», αναφέρει ο Αλτάν στο μήνυμά του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το οποίο αναπαράγει η Daily Sabah .

Υπενθυμίζεται ότι η DW Turkish δημοσίευσε  πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες, ότι κατά την κρίση με  τους 10 πρεσβευτές, ο Τσαβούσογλου  προειδοποίησε  τον Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι «θα παραιτηθεί », εάν οι πρεσβευτές απελαθούν.

Τονίζοντας ότι ο Τσαβούσογλου διέψευσε τις πληροφορίες , ο Αλτάν είπε: “Παρόλα αυτά, επιμένετε σε αυτό το ψέμα. Εάν ο στόχος σας ήταν να είστε δημοσιογράφος, θα αποσύρατε αυτή τη λεγόμενη είδηση ​​και θα ζητούσατε συγγνώμη”.

Σύμφωνα με την τουρκική έκδοση της DW η εντολή του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν το Σαββατοκύριακο στο υπουργείο Εξωτερικών της χώρας του να κηρυχθούν “persona non grata” οι πρέσβεις δέκα δυτικών χωρών για τη δήλωσή τους στην οποία ζητούσαν την απελευθέρωση του ακτιβιστή ανθρωπίνων δικαιωμάτων Οσμάν Καβαλά, προκάλεσε εντάσεις στο εσωτερικό της χώρας με τον Τούρκο ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου να απειλεί με παραίτηση.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Τσαβούσογλου, ο οποίος βρισκόταν στη Νότια Κορέα κατά τη δήλωση του Ερντογάν, φέρεται να ζήτησε από τον Τούρκο πρόεδρο να καθυστερήσει τις αποφάσεις του έως τη Δευτέρα οπότε και θα είχαν την ευκαιρία να το συζητήσουν πρόσωπο με πρόσωπο κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Όπως γράφει η τουρκική DW, ο Τσαβούσογλου φέρεται να είπε στον Ερντογάν πως “αν οι πρέσβεις χαρακτηριστούν persona non grata, θα αναγκαστώ να αποχωρήσω από το υπουργείο”, με τον Τούρκο πρόεδρο να απαντά ότι δεν μπορεί να κάνει κάτι για αυτό.

Πηγή: Daily Sabah