Κορωνοϊός: Δεύτερη δόση για τους εμβολιασμένους με Johnson & Johnson από τις 5 Νοεμβρίου - Video

Ανακοινώσεις που αφορούν το πρόγραμμα εμβολιασμού και ειδικότερα εκείνους που έχουν εμβολιαστεί με το σκεύασμα της Johnson & Johnson έκαναν από το υπουργείο Υγείας η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου και ο γγ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις, από τις 5 Νοεμβρίου ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού για τη 2η δόση όσων έχουν εμβολιαστεί με Johnson & Johnson.

Aπαραίτητη προϋπόθεση για τη λήψη δεύτερης δόσης είναι οι πολίτες να έχουν συμπληρώσει 2 μήνες από την ημερομηνία εμβολιασμού τους με την πρώτη δόση.

Οι πολίτες που έχουν εμβολιαστεί με Johnson & Johnson θα κάνουν δεύτερη δόση, ανεξαρτήτου ηλικίας (18 ετών και άνω).

Όπως εξήγησε ο κ. Θεμιστοκλέους, οι πολίτες που έχουν εμβολιαστεί με μια δόση Johnson & Johnson, θα μπορούν να κάνουν δεύτερη δόση με Johnson & Johnson, είτε με mRNA εμβόλια, αρχίζοντας με το Pfizer, ενώ αργότερα θα ενταχθεί και το Moderna.

Παράλληλα, ανακοίνωσε μια αλλαγή στα ραντεβού που κλείνονται μέσα από την πλατφόρμα emvolio.gov.gr σημειώνοντας ότι δίπλα από το εμβολιαστικό κέντρο θα αναγράφεται το είδος του εμβολίου που διενεργείται. Αυτό θα γίνει από την Παρασκευή 29 Οκτωβρίου.

Ακόμη, ανακοίνωσε ότι από την επόμενη εβδομάδα θα αποστέλλονται μηνύματα υπενθύμισης για εκείνους τους πολίτες που μπορούν να κάνουν τρίτη (επαναληπτική) δόση εμβολίου.