Στο νοσοκομείο ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος - Τι συνέβη

Σε νοσοκομείο της Ουάσινγκτον διακομίστηκε προληπτικά, λόγω αδιαθεσίας, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο οποίος βρίσκεται τις ΗΠΑ.

Αμέσως πριν την αναχώρηση για την λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Σοφίας, ο Οικουμενικός Πατριάρχης αισθάνθηκε αδιαθεσία λόγω της μακράς πτήσης και του φορτωμένου προγράμματος των εκδηλώσεων που ακολούθησαν αμέσως μετά την άφιξή του.

Ο γιατρός του τον συμβούλεψε να ξεκουραστεί, και για προληπτικούς λόγους μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο George Washington University για ιατρική παρακολούθηση.

Στο 10ημερο ταξίδι του στις ΗΠΑ ο Οικουμενικός Πατριάρχης είναι προγραμματισμένο να συναντηθεί με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, τον υπουργό Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν, αλλά και με τη Δημοκρατική Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι.

Τον κ. Βαρθολομαίο επισκέφθηκε το Σάββατο στις ΗΠΑ ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, Ελπιδοφόρος. «Eίναι μεγάλη η ευλογία και ανείπωτη η χαρά μας που υποδεχόμαστε στις Η.Π.Α. τον πνευματικό μας πατέρα, την Α.Θ.Π. τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο. Η επίσκεψή του αυτή θα μας προσφέρει ένα εμπνευσμένο και ανανεωμένο όραμα για την πίστη μας», έγραψε στο Twitter ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής.