Ποινική δίωξη για δύο κακουργήματα στον «σαμουράι» της Ν. Ερυθραίας - Οι μαρτυρίες γειτόνων του

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε σήμερα ο 40χρονος που πυροβόλησε εν ψυχρώ δύο υπαλλήλους εγκατάστασης φυσικού αερίου στη Νέα Ερυθραία με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του ενός και τη διακομιδή του δεύτερου σε νοσοκομείο.

Σε βάρος του δράστη του εγκλήματος η εισαγγελία άσκησε ποινική δίωξη για τα κακουργήματα της ανθρωποκτονίας τετελεσμένης και σε απόπειρα κατά συρροή και της παράβασης του νόμου περί ναρκωτικών και για τα πλημμελήματα της οπλοφορίας και της οπλοχρησίας. Ο κατηγορούμενος παραπέμφθηκε ενώπιον τακτικού ανακριτή, από τον οποίο ζήτησε και έλαβε προθεσμία για την απολογία του.

Σημειώνεται ότι ο άνδρας, που σύμφωνα με πληροφορίες αντιμετωπίζει σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα, συνελήφθη χθες στο σπίτι του, στην οδό Σκουφά μερικά μόλις μέτρα μακριά από το σημείο της ένοπλης επίθεσης.

Οι μαρτυρίες των γειτόνων για τον 40χρονο

Όπως ανέφεραν γείτονες του 40χρονου, ο ίδιος εκπαιδευόταν στην ταράτσα του σπιτιού του με σπαθιά και όπλα ενώ τον είχαν δει να πυροβολεί κατά κάδων σκουπιδιών αλλά και ζώων. Σε κατάσταση αμόκ βγήκε και πήγε στο σημείο όπου εγκαθιστούσαν παροχή φυσικού αερίου ο μηχανικός και ο βοηθός του και πυροβόλησε πέντε φορές.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ γείτονες ρώτησαν το δράστη γιατί τους πυροβόλησε κι εκείνος απάντησε «δεν με ενδιαφέρει» και επέστρεψε απαθής και ψυχρός στο σπίτι του.

Συγκλονίζουν τα λόγια της μητέρας του δεύτερου θύματος, που στάθηκε τυχερός και τα τραύματά του από τους πυροβολισμούς δεν ήταν θανάσιμα, η οποία περιγράφει το διάλογο της με το δράστη λίγη ώρα μετά την επίθεση.

Η μητέρα του 43χρονου τραυματία, που άκουσε τους πυροβολισμούς, ήταν η πρώτη που έφτασε στο σημείο του εγκλήματος. Η γυναίκα βρέθηκε στο σημείο λίγη ώρα μετά την επίθεση, αφού είχε ακούσει φωνές από τον γιο της: «Άκουσα τον γιο μου να φωνάζει ”Μας σκοτώνει βοήθεια, μας σκοτώνει” και έτρεξα ξυπόλητη και ήμουν η πρώτη. Τον είδα μόλις έφευγε και του λέω: «Μας σκότωσες το παιδί, γιατί;». Μου λέει: «Καλά τους έκανα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Το «οπλοστάσιο» του 40χρονου στο σπίτι του στη Νέα Ερυθραία

Αξίζει να σημειωθεί πως στο σπίτι του 40χρονου, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • περίστροφο
  • μεταλλικό τσεκούρι,
  • ξίφος με μήκος λάμας -67- εκατοστά με ξύλινη θήκη μαύρου χρώματος,
  • ξιφίδιο με μήκος λάμας -20- εκατοστά με ξύλινη θήκη μαύρου χρώματος,
  • -2- αυτοσχέδια δρεπάνια,
  • -2- ασημένιες ακονισμένες πεπλατυσμένες λεπίδες σε σχήμα άστρου,
  • στολή πολεμικής τέχνης,
  • -36- φυσίγγια,
  • -6- κάλυκες,
  • νάιλον συσκευασίες περιέχουσες πιθανόν ναρκωτικές ουσίες,
  • ζυγαριά ακριβείας και
  • κινητό τηλέφωνο

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για την τραγωδία στη Νέα Ερυθραία:

«Συνελήφθη πρωινές ώρες σήμερα, Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2021, στην περιοχή της Νέας Ερυθραίας, 40χρονος ημεδαπός κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία, απόπειρα ανθρωποκτονίας και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Ειδικότερα, ο συλληφθείς νωρίτερα πυροβόλησε και τραυμάτισε δύο άτομα και συγκεκριμένα 43χρονο ημεδαπό γείτονά του και έτερο 43χρονο ημεδαπό, που εκτελούσαν τεχνικές εργασίες σε παρακείμενη οικία.

Στο σημείο μετέβησαν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και στο πλαίσιο αναζητήσεων εντόπισαν και συνέλαβαν τον δράστη, ενώ παράλληλα στην πυλωτή της οικίας του βρέθηκε και κατασχέθηκε περίστροφο.

Οι τραυματισθέντες διεκομίσθησαν σε νοσοκομεία, όπου ο ένας εξ’ αυτών κατέληξε, ενώ ο έτερος νοσηλεύεται.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Βορειοανατολικής Αττικής».