Κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας: Tο υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ ενέκρινε την πρόταση

 Ολοκληρώθηκε, μετά από περίπου τρεις ώρες, το υπουργικό συμβούλιο Ασφαλείας του Ισραήλ, εγκρίνοντας, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν τα ΜΜΕ, την κατάπαυση τους πυρός στην Γάζα.

Προς το παρόν πάντως δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση από την ισραηλινή πλευρά.

Το υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ ενέκρινε την πρόταση για εκεχειρία στη Λωρίδα της Γάζας, ανέφερε στο Twitter ο Ιταμάρ Έιχνερ, ο διπλωματικός συντάκτης της εφημερίδας Yedioth Ahronoth, χωρίς να προχωρήσει περισσότερες διευκρινίσεις.

Παράλληλα, σύμφωνα με το Reuters, αξιωματούχος της Χαμάς επιβεβαιώνει ότι μια «αμοιβαία και ταυτόχρονη» ανακωχή με το Ισραήλ θα ξεκινήσει την Παρασκευή στις 2 μ.μ.

Την πληροφορία αυτή μάλιστα μετέδωσαν λίγα λεπτά νωρίτερα το τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera και πολλά ισραηλινά μέσα ενημέρωσης.

Επισημαίνεται ότι οι διπλωματικές ενέργειες για την επίτευξη εκεχειρίας εντάθηκαν σήμερα, αφού ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, ζήτησε την αποκλιμάκωση της κατάστασης, όμως το Ισραήλ απείλησε να αυξήσει τα πλήγματα στη Γάζα, αφού ξανάρχισαν οι ρίψεις ρουκετών από τη Χαμάς, έπειτα από μια σύντομη παύση.

Στο μεταξύ, δραματικές είναι οι ώρες στη Λωρίδα της Γάζας, με τον αριθμό των νεκρών Παλαιστινίων να αυξάνεται και την αγωνία για τη στιγμή της εκεχειρίας να κορυφώνεται.

Όπως έγινε γνωστό, από τις εχθροπραξίες στη Γάζα σκοτώθηκαν άλλοι πέντε άνθρωποι, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θυμάτων στους 232.